
Ситний і дуже смачний салат з запеченою картоплею, беконом, сиром і зеленою цибулею. Салат заправляється сумішшю майонезу та сметани.
Інгредієнти:
- Картопля 600 грамів
- Бекон (скибочки) 150 грамів
- Сир твердий 50 грамів
- Цибуля зелена 2 стебла (10 грамів)
- Майонез 100 грамів
- Сметана 50 грамів
- Оцет яблучний 1 столова ложка
- Перець чорний мелений 1 щіпка
- Сіль на смак
Приготування:
- Включити духовку для розігрівання до 200 градусів.
- Картоплю наколоти виделкою в декількох місцях, загорнути в фольгу і запікати при температурі 200 градусів 50-60 хвилин, до готовності. Готову картоплю остудити.
- Скибочки бекону викласти на гарячу сковороду.
- Підсмажити бекон близько 2-3 хвилин з кожного боку, до рум’яності. Викласти бекон на тарілку. Остудити.
- Зелену цибулю дрібно нарізати.
- Сир натерти на крупній тертці.
- Майонез змішати зі сметаною, перцем і сіллю.
- Бекон нарізати невеликими шматочками.
- Запечену картоплю очистити, нарізати кубиками середнього розміру. Полити оцтом.
- Додати до картоплі зелену цибулю, бекон, сир і підготовлену заправку.
- Добре перемішати салат із заправкою.
- Салат з картоплею, беконом, сиром і зеленою цибулею готовий.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з куркою, маринованими опеньками і печерицями