
Готуємо салат з капусти з селерою, огірком і зеленою цибулею.
Такі салати часто називають «вітамінною бомбою». Особливо актуальні вони в зимово-весняний період, коли відчувається нестача вітамінів, і організм вимагає вітамінної підзарядки.
Крім того, що цей салат корисний, він ще і дуже смачний. Особливо гарний він на вечерю в якості легкого гарніру до м’яса або риби. При бажанні можна подати такий салат і як самостійне блюдо, особливо якщо ви стежите за своїм харчуванням.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна 500 грамів
- Початки селери 4 штуки
- Огірки свіжі 2 штуки
- Цибуля зелена 0,5 пучка
- Оливкова олія 3 столові ложки
- Лимон 0,25 штуки
- Сіль 0,5 чайної ложки
Приготування:
- Качан капусти очистити від верхніх зелених і пошкоджених листків і нашаткувати тонкою соломкою.
- Цибулю вимити в проточній воді, обсушити й нарізати тонкими кільцями.
- Черешки селери вимити, обсушити й тонко нарізати поперек.
- Огірки вимити, розрізати уздовж на 4 частини, а потім тонко нашаткувати поперек.
- В об’ємній мисці з’єднати всі підготовлені овочі, скропити лимонним соком і посипати сіллю.
- Все добре пом’яти руками.
- Суміш заправити оливковою олією і ретельно перемішати.
- При подачі можна прикрасити салат зеленню петрушки.
- Цей салат можна заправити й майонезом. Теж дуже смачно!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат Снігова королева