
Листова капуста кале, багата антиоксидантами, її корисніше вживати в сирому вигляді. Тонкі смужки капусти пом’якшуються легкою лимонною заправкою і додаються до напівсолодкої суміші з яблука, фініків, мигдалю і сиру. Трохи сиру пекоріно, додасть цьому живильному салату приємну насиченість смаку.
Час: 30 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6
Інгредієнти:
- Лимонного соку 3 столові ложки
- Оливкової олії 2 столові ложки
- Листової капусти кале 1 пучок, видалити стебла, листя тонко нарізати
- Фініків 1/4 стакана
- 1 яблуко сорту Хоней Крісп
- Підсмаженого нарізаного мигдалю 1/4 стакана
- Сиру пекоріно 30 грамів, дрібно натерти
Приготування:
- У великій мисці змішайте лимонний сік, оливкову олію й 1/4 чайної ложки солі. Додайте кучеряву капусту, перемішайте і дайте постояти 10 хвилин.
- Тим часом наріжте фініки тонкими скибочками, а яблука – шматочками розміром із сірник. Додайте до листової капусти фініки, яблуко, мигдаль і сир. Посоліть, поперчіть і добре перемішайте.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Італійський салат Панцанелла