ЗакускиСалати

Салат з баклажанів на грилі

Щоб обпалити баклажани, візьміть трохи більше вугілля, і в кінці приготування барбекю залишаться тліючі, досить жаркі вугілля. Потримайте баклажани на грилі зазначений час, але не більше, щоб в баклажанах збереглися вітаміни. Такий спосіб обсмажування ідеально підходить для приготування салату. По-перше, вони вбирають набагато менше олії, ніж при смаженні на сковороді, і, отже, не обтяжують смак салату. А по-друге, баклажани на грилі набувають апетитний аромат димку. Змішайте їх з помідорами чері, зеленню і полийте запашною часниковою заправкою з несолодкого йогурту, оливкової олії й оцту, яка також додасть страві легкий вершковий смак.

Час: 30 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • Баклажани 2 штуки
  • Оливкової олії 2 столові ложки + для змащування баклажанів
  • Несолодкого йогурту 3 столові ложки
  • Білого винного оцту 1 столова ложка
  • Часник 1 зубчик
  • Помідорів чері 1 стакан
  • Нарубаної зелені 0,5 стакана

Приготування:

  1. Розріжте баклажана уздовж навпіл і натріть зрізи одним розчавленим зубчиком часнику. Змастіть оливковою олією і посоліть. Смажте на грилі по 8 хвилин з кожного боку до легкого обвуглювання. Остудіть, потім нарубайте баклажани.
  2. Віночком змішайте 3 столові ложки несолодкого йогурту, 2 столові ложки оливкової олії, 1 столову ложку білого винного оцту й 1 натертий зубчик часнику. Посоліть і поперчіть.
  3. Полийте заправкою баклажани й перемішайте. Додайте 1 стакан помідорів чері, розрізаних навпіл і 0,5 стакана нарубаної зелені.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з пастою, тунцем, селерою, білою квасолею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close