
Щоб обпалити баклажани, візьміть трохи більше вугілля, і в кінці приготування барбекю залишаться тліючі, досить жаркі вугілля. Потримайте баклажани на грилі зазначений час, але не більше, щоб в баклажанах збереглися вітаміни. Такий спосіб обсмажування ідеально підходить для приготування салату. По-перше, вони вбирають набагато менше олії, ніж при смаженні на сковороді, і, отже, не обтяжують смак салату. А по-друге, баклажани на грилі набувають апетитний аромат димку. Змішайте їх з помідорами чері, зеленню і полийте запашною часниковою заправкою з несолодкого йогурту, оливкової олії й оцту, яка також додасть страві легкий вершковий смак.
Час: 30 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4
Інгредієнти:
- Баклажани 2 штуки
- Оливкової олії 2 столові ложки + для змащування баклажанів
- Несолодкого йогурту 3 столові ложки
- Білого винного оцту 1 столова ложка
- Часник 1 зубчик
- Помідорів чері 1 стакан
- Нарубаної зелені 0,5 стакана
Приготування:
- Розріжте баклажана уздовж навпіл і натріть зрізи одним розчавленим зубчиком часнику. Змастіть оливковою олією і посоліть. Смажте на грилі по 8 хвилин з кожного боку до легкого обвуглювання. Остудіть, потім нарубайте баклажани.
- Віночком змішайте 3 столові ложки несолодкого йогурту, 2 столові ложки оливкової олії, 1 столову ложку білого винного оцту й 1 натертий зубчик часнику. Посоліть і поперчіть.
- Полийте заправкою баклажани й перемішайте. Додайте 1 стакан помідорів чері, розрізаних навпіл і 0,5 стакана нарубаної зелені.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з пастою, тунцем, селерою, білою квасолею