
Варто лише злегка змістити акценти страви, додавши до нього козячий сир і кедрові горіхи, як його користь збільшується в рази. Козячий сир засвоюється набагато легше, ніж коров’ячий, він більш поживний і насичений необхідними мікроелементами, а кедрові горіхи заслужено вважаються одними з найбільш корисних у світі. Природна гармонія користі й смаку характеризує це блюдо.
Час: 20 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4 – 6
Інгредієнти:
- 7 баклажанів, зріжте краї й наріжте на часточки завтовшки 2,5 см
- Оливкової олії 3 столові ложки
- Підсмажених кедрових горіхів 1/2 стакана
- Козячого сиру (розкришити) 90 грамів
- Базиліка 1/3 стакана, тонко нарізаного
- Нарізаної м’яти 3 столові ложки
- Бальзамічного оцту 3 столові ложки
- Солі 1/2 чайної ложки
- Меленого чорного перцю 1/2 чайної ложки
Приготування:
- Поставте на помірно-високий жар сковороду-гриль (нагрійте газовий або вугільний гриль). Скибочки баклажанів збризніть оливковою олією і струсіть, щоб олія рівномірно розподілилася. Запікайте баклажани на грилі до м’якості й рум’яних слідів, близько 3-4 хвилин з кожного боку.
- Перекладіть скибочки баклажанів на блюдо, посипте кедровими горішками, козячим сиром, базиліком і м’ятою. Збризніть оливковою олією, бальзамічним оцтом, посоліть і поперчіть.
Замітка від кухаря. Викладання страви саме таким чином підкреслює білизну козячого сиру. Сіль і перець можна ясно розрізнити на його поверхні. Трави залишаються зеленими й свіжими. Підрум’янені сліди гриля на баклажанах виглядають контрастно й апетитно.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з курячої печінки