
Салат з авокадо, яйцем і огірком просто знахідка для тих, хто не їсть м’ясні продукти, але хоче приготувати ситне, корисне блюдо! У авокадо міститься багато корисних жирів, у нього ніжний і приємний смак. А поєднання в салаті огірка та зеленої цибулі надає йому особливу свіжість і наповнює організм вітамінами.
У салаті використовуються два види цибулі: зелена і звичайна. Можна використовувати тільки зелену цибулю, а ріпчасту прибрати, якщо ви її не любите в салатах. Для заправки беремо готовий соус тартар, але можна додати майонез або йогурт.
Інгредієнти:
- Авокадо 1 штука
- Огірок 1 штука
- Яйце куряче 2 штуки
- Сир твердий 100 грамів
- Цибуля зелена 0,5 пучка
- Соус тартар 3 столові ложки
- Цибуля ріпчаста 0,5 штуки
Приготування:
- Натерти сир на крупній тертці.
- Дрібно порізати зелену цибулю і відправити до сиру.
- Огірок порізати кубиками й додати в салатник.
- Ріпчасту цибулю дрібно порізати.
- Попередньо можна ошпарити цибулю окропом, щоб прибрати гіркоту.
- Яйця зварити круто і порізати кубиком. Додати в салат.
- Авокадо ріжемо теж кубиком в останню чергу, щоб м’якуш не потемніла. Додати в салат.
- Заправити салат соусом тартар або майонезом.
- Салат з авокадо, яйцем і огірком подавати на подушці з салатного листя. Прикрасити гілочкою кропу або петрушки.
Авокадо швидко темніє, тому краще подавати салат відразу, або трохи скропити лимонним соком.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Грецький салат з бринзою