ЗакускиСалати

Салат Вальдорф

Салат Вальдорф (Уолдорф) відноситься до числа класичних страв міжнародної кухні, тобто подається в ресторані будь-якого готелю що поважає себе. Коли й ким він був уперше приготовлений, точно сказати неможливо, але регулярно подавати його до столу почали в готелі Уолдорф-Асторія в Нью-Йорку, в 1893 році (точніше, тоді готель називався просто Уолдорф, а ім’я Уолдорф-Асторія він отримав лише в 1931 році). Тоді салат містив тільки тонко нарізані стебла селери і яблуко, а в якості заправки використовувався соус «Цитронет» (майже те ж саме, що і майонез, тільки з лимонним соком замість оцту).

За більш ніж сто років своєї успішної кар’єри салат Вальдорф дещо змінився: тепер в нього додають і виноград, і горіх пекан (за межами Північної Америки замінний волоськими горіхами й фундуком), а заправляють його тепер і йогуртом, і вершками, збитими з соком лайма, і сметаною, і навіть простою заправкою «вінегрет», тобто сумішшю оливкової олії і винного оцту.

Інгредієнти:

  • Стебло селери 5 штук
  • Зелені яблука 1 штука
  • Горіхи волоські 100 грамів
  • Сік лимонний 2 чайні ложки
  • Вершки 33% -ві 50 грамів
  • Натуральний йогурт 2 столові ложки
  • Салат зелений за смаком

Приготування:

  1. Стебла селери злегка очистити, порізати соломкою навскоси.
  2. Горіхи трохи обсмажити на сковороді (без олії), потовкти до середнього розміру крихти.
  3. Яблуко очищаємо від серцевини й так само ріжемо тонкими брусками. Поливаємо лимонним соком.
  4. Вершки збиваємо до збільшення в обсязі, додаємо йогурт і ще злегка збиваємо. Всі інгредієнти змішуємо.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close