
Готуй улюблену мімозу – порадуй гостей чудовим смаком!
Салат мімоза з печінкою тріски за класичним рецептом – улюблене частування для святкового застілля. У цьому рецепті основною складовою виступає печінка тріски й результат виходить відмінним. Якщо приготувати салат відразу в порційних салатниках, це буде ще і стильно, і красиво, а не тільки смачно!
Інгредієнти:
- Печінка тріски 240 грамів
- Цибуля 80 грамів
- Картопля 200 грамів
- Морква 200 грамів
- Яйця 2 штуки
- Петрушка 15 грамів
- Майонез 100 грамів
- Сіль за смаком
- Перець за смаком
- Зелень 15 грамів
- Ікра червона за смаком
Приготування:
- Готуємо необхідні продукти: Ставимо варитися на круто яйця. Миємо картоплю і моркву і також варимо до готовності (не очищаючи). Готові яйця та овочі охолоджуємо.
- Картоплю ріжемо маленькими кубиками, моркву і яйця (білки й жовтки в окремі миски) тремо на тертці. Печінку тріски викладаємо в миску, розминаємо за допомогою вилки. Цибулю чистимо і дрібно рубаємо. Петрушку подрібнюємо.
- Приступаємо до збірки салату:
- На дно красивого салатника з прозорими стінками кладемо картоплю, посипаємо її трохи сіллю і перцем, змащуємо майонезом (краще за все зробити тонку сіточку з майонезу).
- На картоплю кладемо рубані цибулю і зелень.
- Наступний шар – печінка тріски.
- На печінку тріски кладемо натерту моркву, змащуємо майонезом.
- Далі – білки та сіточка з майонезу.
- Завершальний шар – жовтки.
- Залишилося прикрасити салат зеленню і крупинками червоної ікри та прибрати охолоджуватися мінімум на пару годин в холодильник.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з курки та ананасом