
Ще один варіант улюбленого салату. Приготуй на свято!
Мімоза з куркою – один з найпопулярніших і улюблених салатів. У цьому рецепті пропонується приготувати його з додаванням яблука, яке надає звичному смаку родзинку. Салат виходить дуже повітряним і легким.
Інгредієнти:
- Курячі грудки 300 грамів
- Яйця 4 штуки
- Твердий сир 120 грамів
- Цибуля 40 грамів
- Яблука 80 грамів
- Морква 80 грамів
- Вода 100 мілілітрів
- Столовий оцет 1 чайна ложка
- Кріп 10 грамів
- Майонез 100 грамів
Приготування:
- Чистимо і ріжемо дрібно цибулю, заливаємо водою, змішаною з оцтом. Ми залишаємо на 15 хвилин.
- Грудку, заздалегідь відварену й охолоджену, ріжемо на маленькі шматочки. Очищаємо яйця, розділяємо на білки та жовтки. Білки тремо на середній тертці, жовтки поки відкладаємо.
- Чистимо моркву, тремо її так само як і білки.
- Яблуко миємо, чистимо, вирізаємо серцевину, потім тремо так само – на середній терці.
- Середньо натираємо сир. З цибулі зливаємо рідину, злегка її віджимають.
Починаємо збирати салат: - На дно салатника кладемо курку, на неї – цибулю. Зверху змащуємо майонезом.
- Наступний шар – білки. Знову змащуємо майонезом.
- На білки викладаємо сир, на сир – яблука і шар майонезу.
- Викладаємо моркву, змащуємо майонезом, після чого прибираємо салат в холодильник на 2-3 години.
- Викладаємо останній шар – з натертих на середній терці жовтків, прикрашаємо гілочками свіжого кропу.
Салат можна подавати на стіл!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Цитрусовий салат з капусти кале