АмериканськаЗакускиКухні світуСалати

Салат Кобб – класичний

Традиційний американський салат Кобб був придуманий на початку минулого століття власником ресторану Hollywood Brown Derby Робертом Коббом. За однією з версій Кобб до самої ночі нічого не їв і коли зайшов на кухню ресторану, швидко наклав собі на тарілку все, що зміг знайти в холодильниках: шматочок курки, яйце, помідор, авокадо, листя салату, цибулю, сир з блакитною пліснявою, смажений бекон. І полив все французькою заправкою. Ці інгредієнти й по сей день входять до складу знаменитого салату і роблять його настільки ситним, що він може подаватися як основне блюдо.

Час: 45 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4 – 6

Інгредієнти:

  • 8 товстих скибочок бекону (свиняча грудинка), нарізаних
  • 4 великих яйця
  • 2 курячі грудки по 200 грамів, без кістки та шкіри
  • Цедра (широкими смугами) і сік одного лимона
  • 2 лаврові листи
  • Чебрецю 2 гілочки
  • Чорного перцю горошком 1 столова ложка
  • Яблучного оцту 1/4 стакана
  • 1/2 цибулини шалот, подрібненої (приблизно 2 столові ложки)
  • Гірчиці 1 столова ложка
  • Оливкової олії 1/4 стакана
  • Авокадо 2 штуки
  • 2 стиглих помідори, нарізаних шматочками
  • 1 великий качан бостонського салату, порваного на шматочки
  • 2 качани салату романо, нарізаного на шматочки
  • Сиру з блакитною пліснявою 120 грамів, розкришеного

Приготування:

  1. У сковороді середнього розміру на середньому вогні до хрусткої скоринки обсмажте бекон, 15 – 20 хвилин. Потім перекладіть його на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.
  2. Тим часом в каструлю покладіть яйця і залийте їх холодною водою на 2,5 см вище яєць. На помірно сильному вогні доведіть їх до кипіння, накрийте кришкою і приберіть з вогню. Залиште яйця в гарячій воді на 10 – 12 хвилин. Потім воду злийте і поставте яйця під холодний струмінь для охолодження. Очистіть від шкаралупи, порубати на шматочки й посоліть за смаком.
  3. У каструлю середнього розміру покладіть курку, лимонну цедру і сік, лавровий лист, чебрець, перець горошком і насипте велику дрібку солі. Налийте холодної води на 1,5 см вище рівня курки.
  4. На середньому вогні доведіть до слабкого кипіння і варіть протягом 7 хвилин. Вставте термометр в саму товсту частину курячого м’яса, температура повинна бути 71 ° С. Перекладіть грудки на обробну дошку і залиште на 5 хвилин. Тим часом приготуйте заправку.
  5. У сервірувальній мисці віночком змішайте оцет, шалот, гірчицю і 0,5 чайної ложки солі. Повільним струменем, помішуючи, влийте оливкову олію, доводячи заправку до стану емульсії. Поперчіть. Курку наріжте кубиками та в окремій мисці перемішайте з 1 столовою ложкою заправки.
  6. Розділіть навпіл авокадо, вийміть кісточку і наріжте кубиками. Посоліть помідори. У сервірувальну миску на заправку покладіть листя салату. Зверху рядами викладіть бекон, яйця, курку, авокадо, помідори і блакитний сир. Перед подачею змішайте всі інгредієнти, посоліть і поперчіть салат.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з минтая

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close