
Цей салат – справжній шедевр. Готуй і насолоджуйся!
Салат биті огірки – корисне овочеве блюдо, яке підійде і вегетаріанцям, і тим, хто дотримується посту. Бальзамічний оцет додає солодкувату ноту, а лимон дарує кислину. Все разом – чудове і гармонійне поєднання смакових відчуттів.
Інгредієнти:
- Огірки 4 штуки
- Оливки 10 штук
- Зелена цибуля 20 грамів
- Перець чилі 10 грамів
- Лимони 1 штука
- Базилік 10 грамів
- Винний оцет білий 20 мілілітрів
- Оливкова олія 20 мілілітрів
- Бальзамічний оцет 20 мілілітрів
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Огірки миємо, розрізаємо вздовж на половинки й видаляємо насіння. Зробити це дуже просто за допомогою чайної ложечки.
- Тепер робимо огірки “битими”. У прямому сенсі 🙂 Перевертаємо половинки шкіркою вгору і відбиваємо широким ножем (його плоскою стороною). Потрібно, щоб огірки злегка тріснули.
- Ріжемо огірки на невеликі шматочки довільної форми, перекладаємо їх в миску, після чого посипаємо сіллю (приблизно 1 чайною ложкою), поливаємо оцтом, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
- З оливок видаляємо кісточку, ріжемо на невеликі шматочки. Перчик чилі ріжемо тонкими кільцями, дрібно шаткуємо зелену цибулю, ріжемо базилік (листя базиліка можна залишити й цілими), вичавлюємо в стакан лимонний сік.
- Відкидаємо огірки на друшляк, потім перекладаємо їх в салатник. Додаємо до огірків чилі, цибулю і шматочки оливок. Поливаємо все лимонним соком (приблизно 2 столовими ложками – орієнтуйтеся на свій смак).
- Оливкову олію змішуємо з бальзамічним оцтом, заправляємо сумішшю салат. Зверху посипаємо салат чорним меленим перцем, базиліком і відразу ж подаємо до столу. Насолоджуємося! 🙂
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з капустою кале і яблуком