ІталійськаЗакускиКухні світуСалати

Римський салат з оливок та помідорів

Надзвичайно смачний і корисний салат з оливок, каперсів і помідорів під ароматною заправкою, в який неможливо не закохатися. Попри те, що кожен його інгредієнт має свій сильний смак і аромат, в салаті вони не конкурують, а ідеально доповнюють один одного. У ньому гармонійно поєднуються сіль, солодкість і кислинка. Філе анчоусів підсилює смак всього салату, роблячи його яскравішим, хоча присмак риби ви практично не відчуєте.

Інгредієнти:

  • Стиглих помідорів (приблизно 3 штуки) 450 грамів
  • Бальзамічного оцту 1 стакан
  • Чорних і зелених оливок без кісточок 1 стакан, розрізаних навпіл
  • Свіжого листя петрушки 1/4 стакана, нарізаного
  • Філе анчоусів 3 штучки, нарізаних
  • Каперсів 2 столові ложки, промитих
  • Часнику 1 зубчик, тонко нарізаний
  • Свіжого базиліку 8 листків, нарізаних
  • Меленого чорного перцю 0,5 чайної ложки
  • Оливкової олії 6 столових ложок

Приготування:

  1. У невеликій каструлі на повільному вогні протягом 20 хвилин уварюйте бальзамічний оцет до консистенції густого сиропу. На виході повинно вийти 1/4 стакана густого оцту.
  2. У невеликій мисці змішайте оливки, петрушку, анчоуси, каперси, часник, базилік, перець і оливкову олію.
  3. Для подачі наріжте помідори кружальцями завтовшки 0,5 см і розкладіть їх злегка навхрест на блюді.
  4. Зверху викладіть суміш з оливок, збризніть бальзамічним оцтом і подавайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з баклажанами на грилі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close