Рулети з лаваша з курячим фаршем, в клярі

Рулети з лаваша з курячим фаршем, смажені в клярі, дуже схожі на пиріжки з м’ясом, тільки готуються набагато швидше і простіше. Дуже смачні ледачі пиріжки! І ніякої метушні з тістом!
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий 2 листи
- Фарш курячий 500 грамів
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Сіль 1/3 чайної ложки
- Перець чорний мелений за смаком
Для кляру:
- Борошно пшеничне 100 грамів
- Молоко 150 мілілітрів
- Яйця 2 штуки
- Крохмаль картопляний 3 столові ложки
- Розпушувач 1 чайна ложка
- Сіль 1/2 чайної ложки
Приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти. Лаваш краще не виймати з упаковки заздалегідь, інакше він засохне і стане ламким.
- Ріпчасту цибулю наріжте дуже дрібно або подрібніть блендером.
- З’єднайте в мисці курячий фарш, ріпчасту цибулю, сіль і чорний мелений перець. За бажанням можна додати улюблені спеції — каррі, куркуму або свіжу зелень.
- Лист лаваша розміром приблизно 30х40 см розкладіть на рівній поверхні столу або дощечки.
- Половину фаршу нанесіть на лист лаваша, тильною стороною ложки розмажте по всій поверхні.
- Акуратно згорніть аркуш лаваша з курячим фаршем в рулет.
- Таким же чином поступіть з рештою лавашів і курячим фаршем.
- Гострим ножем розрізати кожен рулет поперек на 7-8 шматочків.
- Приготуйте кляр. У мисці з’єднайте яйця і молоко і збовтайте віночком або вилкою.
- В окремій глибокій мисці змішайте борошно, картопляний крохмаль (можна використовувати кукурудзяний), розпушувач і сіль. Влийте яєчно-молочну суміш і добре перемішайте до однорідності.
- Консистенція кляру схожа на тісто для панкейків і буде стікати з віночка або виделки товстою цівкою.
- Кожен шматочок лаваша з фаршем вмочіть в отриманий кляр з усіх боків.
- У сковороді розігрійте олію. Викладіть рулетики з лаваша в клярі на сковороду. Накрийте кришкою і смажте на мінімальному вогні приблизно 4-5 хвилин.
- Потім переверніть ледачі “пиріжки” на іншу сторону, знову накрийте кришкою і смажте ще 3-4 хвилини. Таке довге обсмажування потрібне для того, щоб курячий фарш усередині рулетиків встиг приготуватися.
- Готові ледачі “пиріжки” викладайте на паперовий рушник, щоб вбралась зайва олія.
- Таким же чином обсмажте інші шматочки лаваша з фаршем.
- Подавайте готові рулети з лаваша з начинкою з фаршу до столу, за бажанням доповнивши їх зеленню й улюбленим соусом. Петрушка і кетчуп відмінно підійдуть.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Конвертики з лаваша з фаршем і зеленню