Рулети з баклажанів з сиром

Смачні рулети, які можна подати як основне блюдо або як гарнір. М’ятні нотки гармонійно поєднуються з іншими інгредієнтами, вносячи елемент свіжості. Замість запікання цукіні й баклажанів можна спробувати посмажити їх на грилі. Якщо ж відправляєте овочі в духовку, переконайтеся, що слайси не дуже тонкі, щоб вони не згоріли.
Час: 55 хвилин
Складність: легко
Інгредієнти:
- 1 середній твердий баклажан
- 2 середніх твердих цукіні
- Оливкова олія у вигляді кулінарного спрею
- Сиру Рікотта 2 стакани
- Тертого пармезану 1,5 стакана
- Свіжого листя м’яти 1/2 стакана, дрібно порубаних
- Свіжої петрушки 1/2 стакана, посіченої
- 2 жовтки, злегка збитих
- Часнику 2 зубчики, роздавлених в кашку або дрібно натертих
- 1 свіжий чилі, без насіння і дрібно порубаний
- Дрібно тертий мускатний горіх (кілька разів проведіть цілим горіхом по тертці)
- Жменя свіжого листя базиліка, порваного руками
- Томатного соусу пасата 3 стакани
- Вершкового масла 4 столові ложки
- Панірувальних сухарів панко 1 стакан
Приготування:
- Розігрійте духовку до 232 ° С.
- Наріжте цукіні й баклажан уздовж на тонкі пласти. Рівномірно розпиліть на обидві сторони отриманих слайсів кулінарний спрей, приправте сіллю і перцем. Запікайте до м’якості та коричневого кольору (приблизно 20 хвилин). Перед тим як приступати до роботи з цукіні й баклажанів, дайте їм охолонути.
- Знизьте температуру в духовці до 190 ° С.
- У мисці з’єднайте рікотту, 1 стакан пармезану, всю м’яту і петрушку (за винятком кількох столових ложок), жовтки, часник, чилі, мускатний горіх, невелика кількість солі й перцю. Нанесіть начинку ложкою на кожну смужку баклажана і цукіні, згорніть. Додайте рулети в формі для випікання, трохи посипте зверху базиліком, а потім рівномірно покрийте соусом пасата.
- Розтопіть вершкове масло в маленькій сковороді, зніміть з вогню. Змішайте з панірувальними сухарями панко, 1/2 стакана пармезану, що залишився, петрушкою і м’ятою. Якщо плануєте зробити заготівлі для страви заздалегідь, зберігайте рулети й панірувальну суміш в герметичному контейнері в холодильнику або морозильній камері. Розподіліть топпінг зверху страви.
- Запікайте, коли все досягне кімнатної температури після холодильника, при 190 ° С до золотистого кольору і появи бульбашок.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Запечені баклажани з помідорами і часником