ЗакускиМ'ясні закуски

Рулет зі свинини з сиром і курагою

Це смачний і ошатний рецепт, який займе особливе місце на святковому столі – рулет зі свинини з сиром і курагою. Солодкувата нотка, притаманна куразі, просто ідеально гармонує з м’ясом, а сир надає більш ніжний і приємний смак. Ви обов’язково повинні спробувати таке поєднання. Холодний рулет ви зможете нарізати максимально тонкими пластинами. Одним словом, рекомендую вам приготувати цей шикарний рулет.

Інгредієнти:

  • Свинина (карбонат, відбивна) 1 кг
  • Курага 100 грамів
  • Сир (жирністю 5%) 200 грамів
  • Мед 2 столові ложки
  • Паприка мелена на смак
  • Часник сушений на смак
  • Кориця мелена на смак
  • Перець чорний мелений на смак
  • Сіль на смак

Приготування:

  1. Свинину вибираємо обов’язково з жирком, це може бути карбонат або свиняча відбивна. Шматок свинини заздалегідь дістати з холодильника, приблизно за 1 годину, дати постояти, щоб м’ясо стало кімнатної температури. М’ясо вимити й обсушуємо паперовими рушниками.
  2. Для начинки візьмемо пастоподібний сир.
  3. Курагу попередньо можна замочити в гарячій воді на 5-10 хвилин, обсушити.
  4. У процесі приготування знадобиться кулінарна нитка, пергамент і фольга.
  5. Розігріти духовку до 200 градусів.
  6. Нарізати курагу невеликими шматочками.
  7. Потім за допомогою гострого ножа надрізати м’ясо з пісного бічного краю по всій довжині товщиною шару приблизно 2 см. Продовжувати різати м’ясо як би по спіралі, щоб в результаті у нас вийшла довга пластина м’яса.
  8. Всі спеції й прянощі змішати окремо, потім ретельно натерти половиною прянощів м’ясо з внутрішнього боку.
  9. Тепер рівномірно розкласти по всій поверхні м’яса сир.
  10. Посипати сир нарізаною курагою.
  11. Акуратно згорнути м’ясо в тугий рулет, щоб шар жиру був по центру нашого рулету. Обв’язати рулет туго ниткою.
  12. Також натерти м’ясо спеціями зовні, змастити медом і відправити в духовку, поклавши рулет на деко, на пергамент.
  13. Поставити м’ясо в духовку, розігріту до 200 градусів, і відразу збавити температуру до 160 градусів. Запікати м’ясо 1 годину 15 хвилин, в процесі періодично поливати м’ясо соком, який буде на дні форми.
  14. Через зазначений час дістати форму й обернути м’ясо фольгою, дати постояти 10-15 хвилин на кухні при кімнатній температурі.
  15. Зняти нитки й готовий рулет можна подавати.
  16. Блюдо вийшло смачним, гарним і яскравим. 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Конвертики з лаваша з фаршем і зеленню

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close