
Автор рецепта – Келсі Ніксон
Піца з козячим сиром, беконом і буряком – докладний рецепт приготування.
Інгредієнти:
Начинка для піци:
- Великий червоний буряк або 2-3 невеликі буряки
- Великий жовтий буряк або 2-3 невеликі буряки
- Козячого сиру 1/2 стакана
- Листя розмарину, нарізаних 1 столова ложка
- Листя чебрецю, нарізаних 1 столова ложка
- Борошно пшеничне
- Оливкова олія для змащування
- Руколи 1/4 стакана
- Лимонного соку 2 столові ложки
- Бекону (4 скибочки), підсмаженого до хрусткої скоринки 150 грамів
Просте тісто для піци:
- Теплої води 1 і 3/4 стакана
- Упаковка активних сухих дріжджів 2 та 1/4 чайної ложки
- Цукру 2 чайні ложки
- Оливкової олії 3 столові ложки
- Пшеничного борошна вищого ґатунку 4 стакани
- Солі 2 чайні ложки
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200 ° С. Загорніть буряк в алюмінієву фольгу і запікайте в духовці до тих пір, поки буряк не стане м’яким, а ніж, вставлений в центр, буде входити без опору, від 45 хвилин до 1 години.
- Після приготування, відкладіть буряк до тих пір, поки він не стане досить холодним для обробки. Потім, використовуючи паперовий рушник, зніміть шкірку з буряка і наріжте скибочками або кубиками.
Змішайте козячий сир з розмарином і чебрецем і відкладіть в сторону. - З’єднайте інгредієнти та тримайте напоготові, поки готується основа для піци. Розігрійте сковороду-гриль або гриль до помірно високої температури.
- Викладіть тісто на робочу поверхню, розтягніть і притисніть руками, щоб сформувати прямокутний корж. Якщо потрібно, підніміть тісто і дайте йому розтягнутися під власною вагою.
- Форма не повинна бути досконалою. Як тільки у вас вийде тісто потрібної форми, змастіть одну сторону тіста оливковою олією і покладіть цією стороною на попередньо розігріту решітку гриля. Готуйте тісто до тих пір, поки воно не підсмажиться і не придбає хрустку текстуру, близько 5 хвилин.
- Змастіть іншу сторону олією, а потім переверніть і продовжуйте смажити. Після того, як тісто приготується, зніміть корж.
- Викладіть сир з козячого молока на піцу. Змішайте руколу з лимонним соком, оливковою олією, сіллю і перцем, а потім помістіть на корж. Зверху викладіть нарізаний буряк і хрусткий бекон і ще раз збризніть оливковою олією. Розріжте піцу і подавайте.
Смачного!
Просте тісто для піци:
- В мірній чаші з’єднайте теплу воду, дріжджі й цукор. Дозвольте їм розчинитися і подіяти, залиште на 5 хв. Після цього додайте оливкову олію.
- У мисці стаціонарного міксера з насадкою у вигляді лопатки змішайте борошно і сіль. Наливайте поступово воду з дріжджами. Дайте тісту заміситись, додавши трохи борошна, якщо це необхідно, щоб тісто відходило від стінок чаші, від 1 до 3 хв. Тісто не повинно прилипати до рук. Після того, як тісто заміситься, перекладіть його з чаші на поверхню, посипану борошном, і продовжуйте місити його вручну протягом 1-2 хв. Потім сформуйте з тіста круглу кулю і помістіть його в велику миску.
- Накрийте чашу харчовою плівкою або чистим кухонним рушником і дайте тісту піднятися в теплому місці на вашій кухні, поки воно не подвоїться в розмірах, від 1,5 до 2 години.
У рецепті використовуються мірні місткості об’ємом:
1 стакан – 240 мл.
3/4 склянки – 180 мл.
1/2 склянки – 120 мл.
1/3 склянки – 80 мл.
1/4 склянки – 60 мл.
1 столова ложка – 15 мл.
1 чайна ложка – 5 мл.