ІталійськаЗакускиКухні світуПіца

Піца з сиром і перцем

Піца з сиром і перцем – докладний рецепт приготування.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошна 2 і 3/4 стакана і ще трохи для присипання
  • Солі 1 столова ложка
  • Чорного перцю грубого помелу 1 чайна ложка
  • Теплої води (близько 40 ° C) 1 стакан
  • Цукру 2 чайні ложки
  • Сухих активних дріжджів 1 чайна ложка
  • Оливкової олії 2 столові ложки й ще трохи, щоб змастити миску

Для піци:

  • Кубиків льоду 0,5 стакана
  • Оливкової олії 1/4 стакана
  • Сиру Рікотта 1 стакан (приблизно 230 грамів)
  • Натертого на дрібній тертці сиру Пекоріно Романо 110 грамів
  • Чорного перцю грубого помелу 2 чайні ложки

Приготування:

  1. Приготуйте тісто: У великій мисці з’єднайте борошно, сіль і перець. У центрі отриманої суміші зробіть глибоку ямку і влийте в неї теплу воду. Посипте воду цукром і дріжджами й залиште пузиритися на 5-10 хвилин. Влийте в ямку оливкову олію, потім перемішайте дерев’яною ложкою.
  2. Викладіть на злегка присипану борошном поверхню і замішують до отримання однорідного й еластичного тіста приблизно 5 хвилин.
  3. У злегка змащену оливковою олією миску помістіть тісто, щільно накрийте харчовою плівкою і дайте піднятися в теплому місці до збільшення в об’ємі вдвічі приблизно 2 години.
  4. Приготуйте піцу: За годину до випікання камінь для випічки піци або перевернутий догори дном деко поставте в нижню третину духовки й розігрійте до 260 ° C.
  5. На присипаній борошном поверхні сформуйте з тіста круг діаметром 30 см. На добре присипану борошном лопату для піци або добре присипане борошном ще одне перевернуте деко перемістіть тісто. Розподіліть рівномірно лід і збризніть 2 ст. л оливкової олії.
  6. На розігрітий камінь акуратно пересуньте отриману основу для піци. Запікайте, поки не з’явиться золотава скоринка і не розтане лід, 12-13 хвилин.
  7. Перемістіть піцу на обробну дошку і покрийте за допомогою маленької ложки шматочками рікотти. Посипте пекоріно і перцем; збризніть 2 ст. л оливкової олії, що залишилась і приправити сіллю.

Примітка кухаря

Випікання піци з льодом може здатися незвичайною ідеєю, але ця тонкість робить піцу хрусткою і водночас зберігає м’яку, майже кремову, текстуру.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close