
Що може бути краще піци? Тільки піца з величезною кількістю сиру! Сьогодні саме такий рецепт! Неймовірно смачна піца з секретом. Готуйте разом з нами!
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно 175 грамів + для роботи з тістом
- Вода 150 мілілітрів
- Сіль 2 щіпки
- Дріжджі пресовані 5 грамів або дріжджі сухі 1 чайна ложка без гірки
- Олія рослинна 1 столова ложка + для роботи з тістом
Для начинки:
- Гриби печериці 1-2 штуки
- Ковбаски мисливські 2 штуки
- Сир моцарела 200 грамів
- Сир твердий 50 грамів
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Оливки без кісточок 8 штук
Для соусу:
- Часник 1 зубчик
- Трави італійські сушені 1 чайна ложка
- Соус томатний 100 грамів
- Сіль 1 щіпка (за смаком)
- Цукор 1 щіпка (за смаком)
- Олія рослинна
Приготування:
- Рецепт тіста простий, але він класний! З нього і почнемо. Воду підігріваємо до теплого стану (37-40 градусів).
- Щоб перевірити дріжджі, робимо швидку опару. Для цього в борошні робимо поглиблення і наливаємо туди теплу воду і кришимо дріжджі. Опару залишаємо підходити в теплому місці хвилин 15.
- Додаємо в опару, що підійшла теплу рослинну олію і сіль. Добре перемішуємо.
- Вимішуємо тісто на столі. Тісто буде злегка липнути, тому змащуємо руки олією. Не забивайте тісто зайвим борошном!
- Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою або вологим рушником.
- Відправляємо в тепле місце на 40-60 хвилин.
- Готуємо соус для піци.
- Я завжди намагаюся готувати соус з домашніх помідорів.
- У сотейнику розігріваємо трохи рослинної олії й обсмажуємо видавлений через прес часник пару секунд. Постійно помішувати. Не даємо часнику стати коричневим, щоб він не гірчив.
- Потім додаємо італійські трави й обсмажуємо ще кілька секунд. Перемішуємо.
- Додаємо в сотейник томатний сік, сіль і цукор за смаком.
- Постійно помішуючи, вварюємо соус до потрібної густоти.
- Розігріваємо духовку до температури 200 градусів.
- Тісто злегка обминаємо на присипаній борошном поверхні столу.
- Відрізаємо від тіста 1/3 частину.
- Розкачуємо тісто в тонкий корж.
- Випікаємо корж в духовці при температурі 200 градусів хвилин 5, до золотистого кольору.
- Орієнтуйтеся на свою духовку за часом випічки.
- Виймаємо корж для піци з духовки й даємо йому охолонути кілька хвилин.
- Поки корж остигає, готуємо продукти для начинки. Можна використовувати все, що любите. Головне, сиру візьміть більше.
- Тісто, що залишилось розгортаємо в коржик більший по діаметру, ніж спечений коржик. На тісто викладаємо велику частину сиру моцарела і розподіляємо, трохи не доходячи до країв.
- Кладемо спечений корж на сир бульбашками вниз і злегка притискаємо.
- Загортаємо краї. Вийшла основа для піци з подвійним дном.
- Можна промазати краї великого коржа водою, щоб вони добре прилипли.
- Сир натираємо на крупній тертці. Ковбасу і гриби нарізаємо скибочками. Цибулю й оливки нарізаємо кільцями.
- Цибулю і шампіньйони люблю і використовую сирі. Ви можете попередньо обсмажити.
- Далі, як завжди — соус і начинка.
- Змащуємо основу для піци томатним соусом.
- На соус по черзі викладаємо нарізані цибулю, гриби, ковбаски, оливки й сир (твердий і моцарелу, що залишилась).
- Випікаємо піцу в розігрітій духовці хвилин 15-20.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Піца з копченим лососем і авокадо