Піца з куркою тандурі по-індійськи

Інгредієнти:
- Курячого філе 450 грамів
- Коржі наан 4 штуки
- Сиру пінір або фета 150 грамів, розрізаного на дрібні шматочки
- Йогурту без добавок 1 стакан
- Пасти тандури або маринаду для птиці 3 столові ложки
- Огірка 1/2 штуки, тертого на терці з великими отворами
- Вершкового масла кімнатної температури 1 столова ложка
- Гарам масала 1/4 чайної ложки
- Кінзи і / або м’яти 1/2 стакана, крупно нарізані, плюс більше для прикраси
- Сік 1/4 лимона
- Червоної цибулі 1/4, тонко нарізаної
Приготування:
- Розігрійте жаровню або духовку з грилем. Застеліть 2 листи для випічки фольгою.
- У середній мисці з’єднайте 1/4 стакана йогурту з пастою тандурі. Додайте курку, приправте сіллю і перцем і добре перемішайте. Відкладіть на 10 хв.
- Покладіть тертий огірок з 1/4 ч. л. солі в друшляк; дайте стекти зайвій рідині.
- Змастіть коржі наан з одного боку маслом і посипте гарам масалою. Викладіть на одному з листів і смажте до утворення скоринки близько 2 хв. Викладіть курку на іншому папері для випічки й смажте до готовності та підсмаженої скоринки, приблизно 8 хв. Перенесіть на обробну дошку й остудіть, потім наріжте.
- У той час як курка готується, відіжміть огірок руками, щоб видалити зайву вологу. Змішайте огірок з травами, лимонним соком, що залишився, 3/4 стакана йогурту й 1 ст. л. води; посоліть і поперчіть.
- Викладіть курку, сир і червону цибулю рівномірно на хліб наан. Смажте до легкого підсмажування і розм’якшення сиру, від 1 до 2 хв. Викладіть ложку йогурту з огірком на піцу. Прикрасьте великою кількістю зелені.
Смачного!