Піца з креветками та молюсками

Піца з креветками та молюсками – докладний рецепт приготування.
Час: 30 хв.
Складність: легко
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 12 промитих маленьких молюсків
- Очищених середніх креветок 230 грамів, розрізаних навпіл уздовж
- Нагрітого до кімнатної температури тіста для піци з холодильника 450 грамів
- Трохи борошна, щоб тісто не прилипло до пергаменту
- Подрібнена цибуля-шалот 1 штука
- Оливкової олії 1/4 стакана
- Сухого білого вина 1/3 стакана
- Подрібненого часнику 3 зубчики
- Петрушки 0,5 стакана і трохи нарізаного листя для прикраси
- Тертої лимонної цедри 0,5 чайної ложки
Приготування:
- Камінь для випічки піци або перевернутий догори дном деко помістіть на середню полицю духовки й розігрійте до 230 ° C.
- На присипаний борошном папір для випічки укладіть тісто прямокутником 10 см на 35 см, зверху розподіліть цибулю-шалот.
- Збризніть 1 ст. л оливкової олії й втирайте в тісто, акуратно притискаючи цибулю, приправте сіллю і перцем. Перемістіть папір з тістом на розігрітий камінь для випічки. Запікайте до хрусткої скоринки 10-15 хвилин.
- У цей час у велику сковороду додайте вино, 1 ст. л оливкової олії й часник, на середньому вогні доведіть майже до кипіння.
- Додайте молюсків, закрийте кришкою і готуйте, поки стулки раковин не розкриються, близько 6 хв, за допомогою шумівки викладіть молюски на обробну дошку. (Якщо якісь з молюсків не розкрилися, позбудьтеся від них.)
- Продовжуйте тушкувати винно-масляну суміш, поки вона не зменшиться в обсязі в 2 рази, 2-3 хв. Вийміть молюски з раковин і наріжте.
- У кухонному міні-комбайні наріжте петрушку, додавши з нею в місткість також решту 2 ст. л оливкової олії й лимонну цедру. Додайте вино з олією і часником, що залишилися від приготування молюсків, і подрібніть отриману суміш до однорідності.
- На запеченому тісті розподіліть соус з петрушки. Зверху викладіть молюски й креветки; злегка приправити сіллю і перцем. Поверніть в духовку і запікайте до готовності креветок 3-5 хв. Зверху посипте нарізаними листочками петрушки.
Смачного!
Дуже полюбляю піццу.Цей рецепт для мене щось новеньке.Треба обовязково приготувати й спробувати