
Піца з беконом і цибулею порей – докладний рецепт приготування.
Час: 25 хвилин
Складність: легко
Кількість: 2 піци (по 30 см)
Інгредієнти:
Піца:
- Бекону або панчети 150 грамів, дрібно нарізані кубиками
- Основа для піци 700 грамів, рецепт нижче
- Борошно
- Оливкова олія, для збризкування
- Приготованого томатного соусу для піци 1 і 1/4 стакана, рецепт нижче
- Натертої моцарелли 150 грамів
- Цибулі порей 1/2 штуки (тільки білі й світло-зелені частини)
- Часнику 1 зубчик, подрібнений
- Тертого пармезану 50 грамів
- Базиліка 12 листків
- Пластівці червоного перцю, необов’язково
Тісто для піци:
- Теплої води 1 стакан (близько 70 градусів)
- Цукру 2 чайні ложки
- Пакет активних сухих дріжджів (7 грамів)
- Оливкової олії 1 столова ложка
- Борошна 3 стакани
- Дрібної солі 1 чайна ложка
Томатний соус:
- Консервованих помідорів 800 грамів
- Оливкової олії 2 столові ложки
- Часнику 1 зубчик, подрібнений
- Від 4 до 6 листків базиліка
Приготування:
- Покладіть камінь для піци на нижню стійку в духовку і попередньо розігрійте її до 260 градусів протягом як мінімум 30 хвилин.
- Розігрійте невелику сковороду на середньому вогні, додайте панчету або бекон, смажте до тих пір, поки жир не витопиться, але не до хрусткої скоринки, близько 5 хв. Перенесіть за допомогою лопатки на паперову смужку, покриту рушником, для зливу жиру.
- Розділіть тісто на 2 рівні частини; сформуйте кожну частину в кулю. Розкачайте одну частину в коло на поверхні (накрийте інший шматок кухонним рушником). Злегка посипте борошном, збризніть олією і посипте сіллю. Викладіть тісто на попередньо розігрітий камінь і готуйте близько 4 хвилин. Витягніть тісто з духовки й зверху викладіть приблизно половину соусу і начинки – панчета, моцарелла, цибуля і часник. Збризніть оливковою олією. Поверніть піцу на камінь і випікайте до тих пір, поки скоринка не стане золотистою, а сир не розтане, приблизно ще 5-7 хв. Витягніть піцу, зверху покрийте половиною тертого пармезану і розкидайте листя базиліка і перцеві пластівці, якщо використовуєте. Повторіть з рештою тіста і начинкою.
- Тісто для піци: Змішайте воду і цукор в мисці й розкидайте дріжджі зверху. Відкладіть до утворення піни на близько 10 хв. Перемішайте з оливковою олією. Змішайте борошно і сіль у великій мисці. Зробіть поглиблення в центрі й вилийте суміш дріжджів. Поступово перемішайте сухі інгредієнти в рідину, щоб зробити тісто. Викладіть на злегка посипану борошном поверхню і місіть до однорідності, близько 5 хв. Якщо тісто здається вологим, додайте борошна, щоб запобігти прилипання. Змастіть велику миску оливковою олією. Сформуйте з тіста кульку і покладіть в миску. Накрийте миску плівкою. Залиште при кімнатній температурі для підйому тіста, приблизно на півтори години. Або закрийте і залиште на ніч. Якщо ви прибирали тісто в холодильник, то залиште його при кімнатній температурі на 30 хв.
- Томатний соус: Нагрійте оливкову олію в середній каструлі на середньому вогні. Додайте часник і готуйте до золотистого, але не темно-коричневого кольору, близько 20 секунд. Використовуючи руки, роздушіть помідори й додайте їх в каструлю разом з 1/2 ст. води, базиліком і приправте сіллю. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте до тих пір, поки соус не загусне, близько 15 хвилин.
Смачного!