ЗакускиПіца

Піца з беконом і цибулею порей

Піца з беконом і цибулею порей – докладний рецепт приготування.

Час: 25 хвилин
Складність: легко
Кількість: 2 піци (по 30 см)

Інгредієнти:

Піца:

  • Бекону або панчети 150 грамів, дрібно нарізані кубиками
  • Основа для піци 700 грамів, рецепт нижче
  • Борошно
  • Оливкова олія, для збризкування
  • Приготованого томатного соусу для піци 1 і 1/4 стакана, рецепт нижче
  • Натертої моцарелли 150 грамів
  • Цибулі порей 1/2 штуки (тільки білі й світло-зелені частини)
  • Часнику 1 зубчик, подрібнений
  • Тертого пармезану 50 грамів
  • Базиліка 12 листків
  • Пластівці червоного перцю, необов’язково

Тісто для піци:

  • Теплої води 1 стакан (близько 70 градусів)
  • Цукру 2 чайні ложки
  • Пакет активних сухих дріжджів (7 грамів)
  • Оливкової олії 1 столова ложка
  • Борошна 3 стакани
  • Дрібної солі 1 чайна ложка

Томатний соус:

  • Консервованих помідорів 800 грамів
  • Оливкової олії 2 столові ложки
  • Часнику 1 зубчик, подрібнений
  • Від 4 до 6 листків базиліка

Приготування:

  1. Покладіть камінь для піци на нижню стійку в духовку і попередньо розігрійте її до 260 градусів протягом як мінімум 30 хвилин.
  2. Розігрійте невелику сковороду на середньому вогні, додайте панчету або бекон, смажте до тих пір, поки жир не витопиться, але не до хрусткої скоринки, близько 5 хв. Перенесіть за допомогою лопатки на паперову смужку, покриту рушником, для зливу жиру.
  3. Розділіть тісто на 2 рівні частини; сформуйте кожну частину в кулю. Розкачайте одну частину в коло на поверхні (накрийте інший шматок кухонним рушником). Злегка посипте борошном, збризніть олією і посипте сіллю. Викладіть тісто на попередньо розігрітий камінь і готуйте близько 4 хвилин. Витягніть тісто з духовки й зверху викладіть приблизно половину соусу і начинки – панчета, моцарелла, цибуля і часник. Збризніть оливковою олією. Поверніть піцу на камінь і випікайте до тих пір, поки скоринка не стане золотистою, а сир не розтане, приблизно ще 5-7 хв. Витягніть піцу, зверху покрийте половиною тертого пармезану і розкидайте листя базиліка і перцеві пластівці, якщо використовуєте. Повторіть з рештою тіста і начинкою.
  4. Тісто для піци: Змішайте воду і цукор в мисці й розкидайте дріжджі зверху. Відкладіть до утворення піни на близько 10 хв. Перемішайте з оливковою олією. Змішайте борошно і сіль у великій мисці. Зробіть поглиблення в центрі й вилийте суміш дріжджів. Поступово перемішайте сухі інгредієнти в рідину, щоб зробити тісто. Викладіть на злегка посипану борошном поверхню і місіть до однорідності, близько 5 хв. Якщо тісто здається вологим, додайте борошна, щоб запобігти прилипання. Змастіть велику миску оливковою олією. Сформуйте з тіста кульку і покладіть в миску. Накрийте миску плівкою. Залиште при кімнатній температурі для підйому тіста, приблизно на півтори години. Або закрийте і залиште на ніч. Якщо ви прибирали тісто в холодильник, то залиште його при кімнатній температурі на 30 хв.
  5. Томатний соус: Нагрійте оливкову олію в середній каструлі на середньому вогні. Додайте часник і готуйте до золотистого, але не темно-коричневого кольору, близько 20 секунд. Використовуючи руки, роздушіть помідори й додайте їх в каструлю разом з 1/2 ст. води, базиліком і приправте сіллю. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте до тих пір, поки соус не загусне, близько 15 хвилин.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close