
Піца з беконом і трьома видами сиру – докладний рецепт приготування.
Час: 40 хв.
Складність: легко
Порцій: 4
Інгредієнти:
- Основа для піци кімнатної температури 450 грамів
- Борошно для обсипання
- Нарізаного бекону 4 скибочки
- Готового томатного соусу 230 грамів
- Оливкової олії 2 столові ложки
- Подрібненого часнику 1 зубчик
- Сушеного орегано 0,25 чайної ложки
- Тертої моцарелли 110 грамів
- Тертого сиру чедер 110 грамів
- Натертого пармезану 1 столова ложка
Приготування:
- Покладіть камінь для піци або перевернуте деко на нижню решітку духовки, розігрівши духовку до 250 ° С принаймні 15 хвилин. Тим часом розкачайте тісто в коло діаметром 20 см на злегка присипаній борошном поверхні. Присипте борошном лопатку для піци або ще одне перевернуте деко; покладіть на нього коло з тіста і залиште для вистоювання.
- У великій сковороді посмажте бекон на середньому вогні, помішуючи, поки він не стане хрустким, близько 6 хвилин. Зніміть з допомогою шумівки й обсушити на паперових рушниках. Змішайте томатний соус, оливкову олію, часник і орегано в мисці; посипте сіллю і перцем.
- Перекладіть тісто прямо на гарячий камінь або деко і запікайте, поки воно не стане злегка золотистим, близько 7 хвилин. Витягніть з духовки й дайте злегка охолонути, потім акуратно розріжте навпіл по горизонталі, за допомогою зазубреного ножа, щоб вийшли 2 тонких половини.
- Переверніть основу, щоб піца була обсмаженою знизу. Намажте підготовленим соусом, потім рівномірно посипте моцареллою, чедером і викладіть бекон. Перекладіть піци назад на гарячий камінь або деко; запікайте, поки сир не розтане, а кірка стане золотистою, ще приблизно 8 хвилин. Посипте пармезаном.
Смачного!