ІталійськаЗакускиКухні світуПіца

Піца з баклажанами на грилі

Піца, безсумнівно, – одна з найбільш популярних і улюблених багатьма страв. Хоча всі вважають піцу італійським блюдом, італійці запозичили її у греків, які випікали приправлені травами й оливковою олією пласти тіста на гарячому камінні. Класичний рецепт піци з баклажанами, Pizza Parmigiana, готується зі смажених баклажанів, пармезану, моцарели, томатного пюре й оливкової олії. Однак, таку піцу можна приготувати не тільки в духовці, але і на грилі. При цьому вона виходить неймовірно смачною й ароматною і дуже нагадує справжню італійську піцу, приготовану в печі.

Інгредієнти:

  • 1 основа для піци
  • 3 баклажани (загальною вагою близько 1,3 кг), нарізані скибочками завтовшки близько 2 см Оливкова
  • олія для змащування овочів, плюс ще близько 1/4 стакана
  • 2 великих червоних або жовтих болгарських перців
  • Борошно для посипання
  • Дрібно нарізаного часнику 1 столова ложка
  • Дрібно нарізаного листя орегано 2 столові ложки
  • Пластівців червоного перцю 1 чайна ложка, за бажанням
  • Близько 1 стакана оливок без кісточок
  • Близько 225 грамів крупно натертого сиру моцарела
  • Руколи 3 стакани
  • Бальзамічний оцет

Приготування:

  1. Підготуйте гриль і дайте половині вугілля прогоріти, або розігрійте газовий гриль на середньому вогні.
  2. Помістіть баклажани в друшляк, розташований над іншою мискою, посоліть і залиште на 30 хвилин, щоб з них стекла рідина, а потім промийте і висушіть.
  3. Змастіть скибочки баклажана оливковою олією і приправте перцем. Перемішайте болгарський перець з невеликою кількістю оливкової олії. Перекладіть овочі на гриль. Баклажани обсмажуйте, поки вони не підрум’яняться з одного боку, близько 3 хвилин.
  4. Перед тим як перевертати, переконайтеся, що ділянки між прутами решітки добре підрум’янились. Потім приберіть баклажани з відкритого вогню й обсмажте з іншого боку до м’якості, всього близько 10 хвилин. Наріжте підсмажені скибочки кубиками товщиною трохи більше сантиметра.
  5. Перці обсмажуйте до обвуглювання, перевертаючи за потребою. Приберіть перці в миску. Накрийте кришкою і дайте їм розпариться, щоб з них злізла шкірка. Коли перці охолонуть, очистіть їх, видаліть насіння і поріжте на довгі тонкі смужки.
  6. Розділіть тісто на 6 рівних кульок. Кульки катайте долонею по не присипаній борошном поверхні. Так тісто буде злегка прилипати до поверхні, створюючи напруження, яке допомагає сформувати пружну круглу кулю.
  7. Потім присипте робочу поверхню борошном, злегка притисніть кожну кульку, посипте зверху борошном, накрийте рушником, і дайте тісту піднятися протягом 15 хвилин. Качалкою розкачайте кожну кульку в коло діаметром 20-22 см і близько 0,3 см товщиною.
  8. Прогрійте гриль до середньої температури. Біля гриля поставте миску з 1/4 стакана оливкової олії, баклажанами, перцями, часником, орегано, пластівцями червоного перцю, якщо використовуєте, оливками й сиром.
  9. Змастіть кожне коло тіста приблизно 1 столовою ложкою оливкової олії, помістіть на гриль змащеною стороною вгору і запікайте, поки тісто не підрум’яниться з нижньої сторони, близько 2 хвилин. Потім переверніть і, діючи швидко, змастіть кожне коло ще 1 столовою ложкою оливкової олії. Далі посипте кожне коло 1/6 частиною часнику, орегано, червоного перцю, якщо використовуєте, баклажанів, болгарського перцю, оливок і сиру.
  10. Накрийте гриль кришкою і готуйте, поки кола тіста не підрум’яняться з нижньої сторони, а сир не розплавиться, всього близько 7 хвилин. Покладіть готову піцу на тарілки, посипте зверху руколою і злегка збризніть оцтом. Відразу ж подавайте на стіл.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Піца з беконом і трьома видами сиру

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close