
Піца на сковороді має велике коло шанувальників, як і її супротивників. Звичайно, кожен має право на свою думку і нехай так і буде.
З мого боку, я можу запевнити Вас, що піца, яка готується на сковорідці, випікається і стає дуже смачною, і зовсім не відрізняється від традиційної піци з печі або духовки.
Сама, роблячи її в перший раз, я була під враженням, що на сковороді можна отримати таку шалено «пухнасту» основу.
Рекомендую вам цей рецепт, який напевно Вас не підведе, а може виявитися прекрасною альтернативою для людей, які в духовці не мають можливості готувати.
Інгредієнти:
Основа:
- Свіжих дріжджів 30 грамів
- Пшеничного борошна 2 – 2,5 склянки
- Теплої води 3/4 склянки
- Олії 3 столові ложки
- Цукру щіпка
- Солі 1 чайна ложка
Начинка:
- Шинка нарізана соломкою
- Жменю тертого сиру жовтого
- Кілька печериць
- Цибуля
- Моцарела
- Сіль, перець, орегано
Соус:
- Томатної пасти 3 столові ложки
- Часнику 2 зубчики
- Сіль, перець, орегано
Приготування:
- У невеликій мисці розводимо дріжджі, додаємо дрібку цукру і 3 ложки гарячої води. Помішуємо до повного розчинення дріжджів, залишаємо на 15 хвилин підніматися.
(В цей час готуємо соус і інгредієнти для піци). - Готуємо тісто: У миску насипаємо борошно, додаємо олію, воду, що залишилася, сіль і закваску з дріжджів.
- Тісто відливаємо в однорідну масу, до моменту, коли воно стане пухнастим і гнучким. Накриваємо миску рушником і залишити на 25-30 хвилин підніматися.
- Після цього підсипаємо в тісто невелику кількість борошна і розміщуємо на основу розміром з каструлю (у мене був діаметр 28 см).
- Готуємо низ піци на сковороді під кришкою, на маленькому вогні “смажимо” 3-4 хвилини.
- Перевертаємо на інший бік, змащуємо соусом, викладаємо начинки зі спеціями. Накриваємо кришкою на 5 хвилин, поки сир зверху розтане, і піца буде нормальною.
- З вказаної кількості інгредієнтів ми можемо приготувати одну піцу на товстому тісті або дві на тонкому.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Тісто для піци