
Яскравий овочевий салат з помідорів, моркви, цибулі та зелені – прекрасна закуска на швидку руку й ідеальний гарнір до м’ясних страв. Заправивши овочеву нарізку легкою заправкою, обов’язково витримуємо салат в холодильнику, щоб овочі злегка промаринувалося і закуска повною мірою розкрила свій смак!
Інгредієнти:
- Помідори 370 грамів
- Цибуля ріпчаста 70 грамів
- Морква 70 грамів
- Петрушка свіжа 10 грамів
- Олія соняшникова 2 столові ложки
- Оцет столовий 9% 1 столова ложка
- Сіль 1/3 чайної ложки
- Цукор 1/3 чайної ложки
- Перець червоний мелений на смак
Приготування:
- Помідори вимийте, витріть насухо і наріжте скибочками.
- Моркву очистьте і натріть на тертці для моркви по-корейськи.
- Цибулю очистьте, вимийте і наріжте тонкими півкільцями.
- Петрушку промити, обсушити й подрібніть.
- Викладіть помідори, моркву, цибулю і петрушку в миску або глибокий салатник.
- Для заправки з’єднайте сіль, цукор, червоний мелений перець, соняшникову олію й оцет. Перемішайте.
- Перелийте заправку в миску з інгредієнтами салату.
- Салат перемішайте і поставте в холодильник на 1 годину.
- Через годину салат можна подавати.
- Цей смачний, соковитий, яскравий і ароматний овочевий салат ідеально підійде до шашлику.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з куркою, болгарським перцем, капустою