Овочевий салат з абрикосами, сиром фета та оливками

Цей ідеальний салат, яскравий, соковитий, ефектний зовні й за смаковими характеристиками – наочна ілюстрація того, що фрукти та овочі в одній страві можуть поєднуватися найкращим чином! Мікс з помідорів, огірків і солодкого перцю успішно доповнюють скибочки абрикосів, оливки й сир фета – виходить справжня насолода для цінителів оригінальних смакових сполучень і тих, хто дотримується правил здорового харчування, оскільки до всього іншого салат легкий і дуже корисний!
Інгредієнти:
- Помідор жовтий 140 грамів (1 штука)
- Помідор червоний 140 грамів (1 штука)
- Абрикоси 130 грамів
- Огірок 90 грамів (1 штука)
- Сир фета 80 грамів
- Перець болгарський 60 грамів
- Оливки без кісточок 40 грамів
- Цибуля зелена 10 грамів
- Петрушка свіжа кілька гілочок (5 грамів)
Для заправки:
- Олія соняшникова або оливкова 1,5 столової ложки
- Бальзамічний оцет 1,5 чайної ложки
- Гірчиця 1 чайна ложка
- Мед 1 чайна ложка
- Лимонний сік 0,5 столової ложки
- Трави сухі середземноморські (суміш) 0,5 чайної ложки
- Часник 1 зубчик
- Сіль на смак
- Пере чорний мелений на смак
Приготування:
- Огірок вимийте, обріжте краї й наріжте невеликими кубиками.
- Солодкий перець вимийте, видаліть внутрішні перегородки з насінням, а м’якуш наріжте квадратиками.
- Помідори вимийте, виріжте місця прикріплення плодоніжок. Наріжте помідори кубиками. Щоб салат виглядав ефектніше, краще використовувати помідори різних кольорів, наприклад, взяти один жовтий і один червоний помідор.
- Абрикоси вимийте, розріжте навпіл, видаліть кісточки. Наріжте абрикоси скибочками.
- Оливки без кісточок наріжте тонкими кільцями. За бажанням можна взяти фаршировані оливки.
- Зелену цибулю і петрушку вимити, обсушити й подрібніть.
- У мисці або салатнику з’єднайте підготовлені продукти: огірки, болгарський перець, помідори, абрикоси, оливки й зелень.
- Часник очистьте і пропустіть через прес.
- Для заправки в мисці з’єднайте соняшникову або оливкову олію, бальзамічний оцет, гірчицю, пропущений через прес часник, суміш сухих середземноморських трав, рідкий мед, лимонний сік, сіль і чорний мелений перець.
- Ложкою перемішайте до отримання однорідної заправки.
- Перелийте заправку в миску з інгредієнтами майбутнього салату.
- Перемішайте.
- Оскільки сир фета дуже м’який, його необхідно додавати в найостаннішу чергу. Наріжте фету кубиками.
- Викладіть сир у салат.
- І ще раз акуратно перемішайте.
- Овочевий салат з абрикосами, сиром фета та оливками готовий. Розкладіть його по тарілках і відразу ж подайте до столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з моркви з яблуком, помідорами і огірками