ЗакускиЗакуски з овочівСалати

Овочевий салат з абрикосами, сиром фета та оливками

Цей ідеальний салат, яскравий, соковитий, ефектний зовні й за смаковими характеристиками – наочна ілюстрація того, що фрукти та овочі в одній страві можуть поєднуватися найкращим чином! Мікс з помідорів, огірків і солодкого перцю успішно доповнюють скибочки абрикосів, оливки й сир фета – виходить справжня насолода для цінителів оригінальних смакових сполучень і тих, хто дотримується правил здорового харчування, оскільки до всього іншого салат легкий і дуже корисний!

Інгредієнти:

  • Помідор жовтий 140 грамів (1 штука)
  • Помідор червоний 140 грамів (1 штука)
  • Абрикоси 130 грамів
  • Огірок 90 грамів (1 штука)
  • Сир фета 80 грамів
  • Перець болгарський 60 грамів
  • Оливки без кісточок 40 грамів
  • Цибуля зелена 10 грамів
  • Петрушка свіжа кілька гілочок (5 грамів)

Для заправки:

  • Олія соняшникова або оливкова 1,5 столової ложки
  • Бальзамічний оцет 1,5 чайної ложки
  • Гірчиця 1 чайна ложка
  • Мед 1 чайна ложка
  • Лимонний сік 0,5 столової ложки
  • Трави сухі середземноморські (суміш) 0,5 чайної ложки
  • Часник 1 зубчик
  • Сіль на смак
  • Пере чорний мелений на смак

Приготування:

  1. Огірок вимийте, обріжте краї й наріжте невеликими кубиками.
  2. Солодкий перець вимийте, видаліть внутрішні перегородки з насінням, а м’якуш наріжте квадратиками.
  3. Помідори вимийте, виріжте місця прикріплення плодоніжок. Наріжте помідори кубиками. Щоб салат виглядав ефектніше, краще використовувати помідори різних кольорів, наприклад, взяти один жовтий і один червоний помідор.
  4. Абрикоси вимийте, розріжте навпіл, видаліть кісточки. Наріжте абрикоси скибочками.
  5. Оливки без кісточок наріжте тонкими кільцями. За бажанням можна взяти фаршировані оливки.
  6. Зелену цибулю і петрушку вимити, обсушити й подрібніть.
  7. У мисці або салатнику з’єднайте підготовлені продукти: огірки, болгарський перець, помідори, абрикоси, оливки й зелень.
  8. Часник очистьте і пропустіть через прес.
  9. Для заправки в мисці з’єднайте соняшникову або оливкову олію, бальзамічний оцет, гірчицю, пропущений через прес часник, суміш сухих середземноморських трав, рідкий мед, лимонний сік, сіль і чорний мелений перець.
  10. Ложкою перемішайте до отримання однорідної заправки.
  11. Перелийте заправку в миску з інгредієнтами майбутнього салату.
  12. Перемішайте.
  13. Оскільки сир фета дуже м’який, його необхідно додавати в найостаннішу чергу. Наріжте фету кубиками.
  14. Викладіть сир у салат.
  15. І ще раз акуратно перемішайте.
  16. Овочевий салат з абрикосами, сиром фета та оливками готовий. Розкладіть його по тарілках і відразу ж подайте до столу. 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з моркви з яблуком, помідорами і огірками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close