Оселедець по-литовськи зі смаженою цибулею

Приготуємо пікантну закуску — оселедець зі смаженою цибулею по-литовськи.
Литва — країна з виходом в море, а, значить, що займається рибальством. Особливо люблять там страви з оселедця і знають безліч рецептів його приготування. Одним з них і є пропонований варіант закуски.
Риба виходить під маринадом. Таке блюдо добре підходить для святкового столу і, особливо, як закуска до міцних напоїв. Ще вона дуже хороша з картопляним пюре й іншими картопляними гарнірами.
Інгредієнти:
- Філе солоного оселедця 250 грамів
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Олія соняшникова 3 столові ложки
- Цукор-пісок 1 чайна ложка
- Перець чорний мелений 0,3 чайної ложки
Приготування:
- Філе оселедця нарізати шматочками завдовжки 4 см.
- Шматочки оселедця розкласти на тарілці.
- Цибулину очистити, розрізати навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями.
- Викласти цибулю на сковороду з розігрітою олією й обсмажити до м’якості.
- До цибулі додати томатне пюре.
- Продовжувати смаження до фарбування олії в помаранчевий колір.
- Додати цукор і мелений перець.
- Все перемішати, при помішуванні потримати на плиті ще 2-3 хвилини й охолодити.
- Покрити оселедець цибулево-томатною сумішшю.
- Страву можна прикрасити подрібненою зеленою цибулею.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Домашні рибні палички