
Поєднання огірків зі сметаною давно вже стало традиційним в домашніх стравах багатьох країн. Особливо огірково-йогуртові салати й соуси люблять в жарких регіонах Європи й в Індії за їх освіжаючий смак. Спробуйте і ви салат з огірків і цибулі в сметанній заправці. Щоб він не став надто рідким і мав приємну кремову текстуру і смак, попередньо видаліть якомога більше вологи з огірків, давши їм стекти протягом декількох годин. Але щоб йогурт не зник з поля зору, виконайте те ж саме і з ним, так йогурт стане більш густим і не перетворить салат в рідину.
Інгредієнти:
- 4 огірки, тонко нарізаних (1,5 – 1,8 кг)
- 2 червоні цибулини, нарізані тонкими півкільцями
- Несолодкого йогурту з цільного молока 4 стакани (960 мілілітрів)
- Сметани 1 стакан (250 мілілітрів)
- Білого винного оцту 2 столові ложки
- Подрібненого кропу 0,5 стакана
- Меленого чорного перцю 1,5 чайної ложки
Приготування:
- У мисці змішайте огірки, червону цибулю і 1,5 столових ложки солі. Перекладіть все в друшляк, встановлений над мискою. Загорніть миску з друшляком в харчову плівку і поставте в холодильник мінімум на 4 години або на ніч. Утворену рідину злийте.
- В сито, застелене паперовим рушником, налийте йогурт і поставте над іншою мискою. Загорніть миску і сито в харчову плівку і поставте в холодильник мінімум на 4 години або на ніч. Сироватку, що скупчилася в мисці злийте.
- Коли огірки будуть готові, загорніть їх в паперовий рушник і злегка притисніть, щоб прибрати зайву воду. Перекладіть огірки у великий салатник. Йогуртовий сир акуратно зачерпніть ложкою, не торкаючись дна, і додайте в салатник.
- Перемішайте сметану, оцет, кріп, 2 чайні ложки солі й мелений перець. Добре перемішайте і поставте в холодильник на кілька годин. Потім посипте салат 0,5 чайної ложки солі й 0,5 чайної ложки перцю і подавайте охолодженим.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з корейської моркви з ковбасою