ЗакускиЗакуски з овочівХолодні закуски

Намазка на хліб

Смачна і яскрава намазка на хліб для прикраси столу!
Існує дуже багато різних рецептів намазок на хліб, які відмінно підійдуть як для легкого перекусу, доповнення до основної страви, так для святкового столу. Один з цікавих варіантів – це намазка з буряка. Основний інгредієнт – буряк – завжди знайдеться в кожному будинку, додаткові інгредієнти також прості й доступні. А намазка виходить дуже смачною і пікантною, з ніжною кремовою текстурою. Така бурякова намазка відмінно поєднується як з пшеничним, так і з житнім хлібом.

Інгредієнти:

  • Буряк 2 штуки
  • Яблука 1 штука
  • Часник 3 зубчики
  • Вершковий сир 70 грамів
  • Сіль 2 грами

Приготування:

  1. Для приготування бурякової намазки потрібно всього лише п’ять інгредієнтів: буряк, яблуко, часник, вершковий сир, сіль.
  2. Буряк відварюємо в мундирі, щоб в ньому максимально зберігся колір, смак і вітаміни, або запікаємо його в духовці (другий спосіб корисніше). Залишаємо охолодитись, знімаємо шкірку і подрібнюємо. Це можна зробити блендером, якщо його немає, то на дрібній тертці. Свіже яблуко (краще брати кисло-солодкий сорт, тоді буде смачніше) очищаємо від шкірки й серцевини й також подрібнюємо в пюре.
    Часник потрібен для цього рецепта річний (ярий), у нього зубчики маленькі, він більш ароматний і менш гіркіший, ніж зимовий. Зубчики часнику очищаємо від плівочок і пропускаємо через часникодавилку.
  3. З’єднуємо підготовлені інгредієнти: буряк, яблуко і часник в мисці, додаємо вершковий сир і сіль, ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси. Даємо намазці постояти трохи в холодильнику, досить 30 хвилин, щоб суміш добре просочилася. Подаємо до столу зі свіжоспеченим хлібом, пшеничним або житнім. Виходить смачно і з тим, і з іншим хлібом. Швидше за все, ця гостра закуска на столі приверне увагу ваших гостей в першу чергу завдяки своєму соковитому яскравому кольору, а завдяки своєму смаку в першу чергу зникне зі стола.

За бажанням і смаком вершковий сир можна замінити твердим або плавленим сиром або домашнім сиром, в кожному випадку вийде вже інший новий смак. Смаку намазки можна надати горіхову нотку, додавши жменьку подрібнених на кавомолці кедрових або волоських горіхів.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Кростіні з шоколадом і сіллю

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close