ЗакускиХолодні закуски

М’ясні чіпси

М’ясні чіпси вийдуть тонкими, майже прозорими, якщо яловичину нарізати бездоганно тонко. І замість того, щоб експериментувати з не завжди гострими ножами на своїй кухні, попросіть м’ясника на ринку нарізати яловичу м’якуш тонкими «слайсами». Поперек волокон. Так що там! Скажіть, що плануєте готувати м’ясні чіпси. Вас обов’язково зрозуміють!

З кілограма свіжої яловичини вийде приблизно 500 грамів в’ялених чіпсів. Вдумайтеся! Півкілограма! Найсмачніших і найніжніших м’ясних чіпсів. Дивно приємний обсяг – півкіло неймовірно смачної закуски. Вже ви знаєте як це здорово. Ну… а якщо ви ніколи раніше не пробували цей делікатес, то в’ялені чіпси з яловичини можуть стати для вас справжнім відкриттям.

Час: 30 хв підготовка
Складність: середня
Порцій: 450 грамів

Інгредієнти:

  • Вустерского соусу 2/3 склянки
  • Соєвого соусу 2/3 склянки
  • Свіжомолотого чорного перцю 2 чайні ложки
  • Копченої паприки 1 повна столова ложка
  • Каєннського перцю 1/4 чайної ложки
  • Червоного перцю 1 чайна ложка
  • Часникового порошку 1 чайна ложка
  • Цибулевого порошку 1 чайна ложка
  • 1 щедра столова ложка меду
  • Маринувати не менше 3 годин

Приготування:

  1. Яловичі слайси готові до чудесної подорожі – перетворенню в м’ясні чіпси. У відповідній мисці змішайте соєвий і вустерский соуси. Ага, вже апетитно!:) Всипте копчену паприку. А можна просто всі спеції купою. Сюди ж мед. Якщо меду вдома немає беріть коричневий тростинний цукор. Немає тростинного? Ну, ви блін, даєте! Сипте білий. Гарненько перемішайте.
  2. Далі – простіше. Умочіть слайсик в маринаді й в сторону. Наступний умочили-витерли- звільняємо місце. Процес обмакувания м’яса в маринаді вельми й вельми приємний, майже медитативний. Накрийте плівкою і в прохолодне місце. Години на 3-4. Залишите м’ясо в маринаді годин на 10? Гірше точно не буде.
  3. Минуло кілька годин, а значить пора викладати майбутні чіпси на серветку. Перед етапом в’ялення необхідно видалити з м’яса всю зайву вологу, тому пару раз серветки доведеться замінити на сухі. Притискаємо зверху двома шарами. Просушену яловичину відправте на решітку, а решітку в духовку. Не біда, якщо ви не включили духовку заздалегідь, бо температура буде всього 80-90 С. Включайте зараз!
  4. Брати яловичину будемо змором – потрібно 3 або 4 години! Яловичі чіпси повинні повністю просохнути, а їх поверхня трохи “зазолотитися” Чіпси з яловичини будуть вкрай вдячні, якщо час від часу ви будете провітрювати приміщення духовки, відкриваючи-закриваючи дверцята.
  5. І вам залишиться найприємніше – нарізати м’ясні чіпси смужками й подати до столу. Беріть ножиці й ріжте! Як душа велить і просить. Смужками, куточками, трикутниками. Так що там, ріжте хвилею!

Серед шанованих читачів, напевно, є неповнолітні. Тому! Відкривайте лимонад, наливайте компот, чай і молоко. І ні в якому разі не пробуйте в’ялені чіпси з яловичини з охолодженим пивом. Ні в якому разі! 🙂

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close