Мініатюрні сендвічі «Рубен» з тюфтельками з яловичини

«Рубен» – це вид американського гарячого сендвіча з яловичини й квашеної капусти. Імовірно був названий на честь жителя міста Омаха, штат Небраска, Рубена Кулакофскі, який придумав його і подав своїм приятелям під час гри в покер. Приготуйте його у вигляді мініатюрного слайдер-бургера діаметром всього близько 5 см, поклавши між двома половинками підсмаженої булочки тефтелі з яловичого фаршу і квашену капусту, заправлену соусом «Тисяча островів». Такі гамбургери скоріше схожі на канапе, які можна подавати як ситну закуску на вечірці.
Час: 40 хвилин
Складність: легко
Кількість: 12 слайдер-сендвічів
Інгредієнти:
- Яловичого фаршу 900 грамів
- Тертого швейцарського сиру 1 стакан
- Перемеленого в крихту підсмаженого житнього хліба 0,5 стакана
- Кумин 1 чайна ложка
- Солі 1 чайна ложка
- Меленого чорного перцю 0,5 чайної ложки
- 2 великих яйця
- Листя петрушки 0,5 стакана, нарізаної
- Рослинної олії 1 столова ложка
- Квашеної капусти 2 стакани, рідину злийте
- Соусу «Тисяча островів» 1 стакан
- 12 маленьких булочок, розрізаних, змазаних олією і підсмажених
Приготування:
- У мисці змішайте фарш, сир, хлібні крихти, насіння кумину, сіль, перець, яйця і петрушку. Маса повинна стати однорідною, але сильно не перестарайтеся. З 1/4 стакана фаршу скачайте кульку. Потім, орієнтуючись на цей розмір, скачайте тефтелі з усього фаршу.
- Розігрійте духовку до 200° С. На середньому вогні розігрійте чавунну сковороду і налийте олію. Посмажте тефтелі з одного боку до хрусткої скоринки, приблизно 7 – 8 хвилин. Потім переверніть їх і поставте сковороду в духовку. Запікайте тефтелі до готовності протягом 10 – 15 хвилин.
- Зберіть сендвічі. У невеликій каструлі нагрійте квашену капусту і змішайте її з соусом «Тисяча островів». На нижні половини булочок покладіть тефтелі, зверху викладіть капусту, накрийте іншими половинами булочок і проткніть сендвічі шпажками. Почастуєте закускою своїх найближчих друзів.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Сендвіч з індичкою «Монте-Крісто»