Мариновані печериці

Домашні мариновані шампіньони – “п’ятихвилинки” набагато дешевше і смачніше магазинної консервації. Смачна закуска з грибів і правда готується буквально п’ять хвилин, не рахуючи часу охолодження. Просто і бюджетно!
Інгредієнти:
- Печериці 500 грамів
- Олія рослинна 50 мілілітрів
- Оцет 9% 20 мілілітрів (2 столові ложки)
- Часник 3 зубчики
- Перець запашний горошок 10 штук
- Цукор 1 чайна ложка
- Сіль 1 чайна ложка
- Лавровий лист 2-3 штуки
- Вода 50 мілілітрів
Для подачі (за бажанням):
- Цибуля зелена 1 перо
Приготування:
- Печериці вибирайте маленькі або середнього розміру, великі гриби краще розрізати навпіл.
- У каструлі з’єднайте питну воду, рослинну олію, оцет, перець горошком, лавровий лист, сіль і цукор. Часник очистьте від лушпиння, наріжте пластинами й також додайте до решти інгредієнтів.
- Печериці вимийте і також відправте в каструлю. Поставте на максимальне нагрівання і доведіть до кипіння. Попри те, що гриби не покриває маринад, рідини більше додавати не потрібно!
- Потім зменште вогонь до мінімуму і кип’ятіть гриби в маринаді приблизно 5 хвилин. З грибів виділиться рідина і вони стануть повністю м’якими.
- Гарячі печериці перекладіть в чисту банку, залийте маринадом і залиште до повного охолодження. У мене вийшло 2 баночки по 200 грамів.
- Коли гриби охолонуть, їх відразу можна їсти. Смачна закуска готова буквально за п’ять хвилин, не рахуючи часу охолодження!
- Мариновані печериці відмінно поєднуються з цибулею, зеленою або ріпчастою. Перекладіть грибочки в салатник і додайте нарізану цибулю.
Гриби – корисний і дієтичний продукт. Під час посту це особливо актуально, адже страви з грибів допомагають організму отримати всі необхідні речовини з їжі.
Соковиті, в міру солоні, ароматні й дуже апетитні мариновані гриби – ідеальна закуска!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Пісочні тарталетки з печінкою тріски й плавленим сиром