ІталійськаЗакускиКухні світуСалати

Листовий салат зі шпинату зі смаженими оливками

Легкий і освіжаючий салат ресторанного рівня стане вишуканою закускою на будь-якому домашньому святі. Змішайте шпинат або руколу зі скибочками солодкого апельсина сорту Навів і смаженими оливками й заправте вінегретною заправкою з апельсиновим соком і олією, в якому смажилися оливки, з ароматом апельсинової цедри й розмарину. Зверху посипати сиром Рікотта салата, більш солоним різновидом рікоти. Такий салат не тільки насичений цікавими смаками, але і виглядає на тарілці дуже яскраво, модно й ефектно.

Інгредієнти:

Листовий салат:

  • Шпинату або листя руколи 12 стаканів
  • 6 середніх апельсинів сорту Навів
  • Оливкової олії 4 столові ложки
  • Дрібно нарізаного свіжого листя розмарину 2 столові ложки
  • 1 стакан маринованих чорних оливок в олії, без кісточок, розрізаних навпіл
  • Сиру Рікотта салата 120 грамів
  • Дрібна морська сіль, бажано сіра

Вінегретна заправка:

  • Сік 2 апельсинів сорту Навів
  • Дрібна морська сіль, бажано сіра

Приготування:

  1. За допомогою овочечистки зріжте смужками цедру з 2 апельсинів. Розріжте смужки поздовжньо якомога тонше, щоб вийшло 2 столові ложки тонких смужок. Відкладіть нарізану цедру, решту викиньте. Гострим ножем зніміть всю шкірку з 6 апельсинів і розріжте їх уздовж навпіл. Розріжте кожну половину поперек на скибочки товщиною 0,5 см у формі півкола. Видаліть кісточки.
  2. У сковороді діаметром 25 см на сильному вогні нагрівайте оливкову олію. Додайте розмарин і смажте кілька секунд, а потім додайте оливки. Смажте протягом 10 секунд або поки оливки не почнуть вбирати олію з ароматом розмарину. Вмішайте 2 столові ложки тонко нарізаної цедри апельсина. Смажте протягом декількох секунд, потім зніміть сковороду з плити й остудіть суміш в сковороді.
  3. У миску середнього розміру налийте апельсиновий сік і налийте у два рази більше оливкової олії. Перемішайте до однорідної консистенції. Посоліть і поперчіть за смаком.
  4. Покладіть шпинат у велику миску. Додайте часточки апельсина і викладіть зі сковороди суміш оливок з цедрою. Додайте вінегретну заправку й акуратно перемішайте, щоб рівномірно покрити шпинат. Посоліть і поперчіть. Перекладіть салат в блюда або в порційні тарілки. Натріть зверху трохи солоної рікотти й відразу ж подавайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з пасти з запеченим перцем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close