АмериканськаЗакускиКухні світуСалати

Листовий салат фрізе з цукіні та заправкою з анчоусів

Вітамінний зелений салат з цукіні підійде в якості овочевого гарніру до багатьох страв з риби й м’яса. Оскільки кабачок не піддається тепловій обробці, в салаті збережені всі його корисні властивості. Особливий цікавий смак йому додає заправка з додаванням прянощів і пасти з анчоусів. Готується салат за лічені хвилини. Змішайте всі інгредієнти й подавайте.

Час: 10 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 3 невеликих цукіні, обрізаних і нарізаних тонким півколами
  • Салату фрізе (французький кучерявий ендивій) 3 стакани, обрізаного і порваного невеликими шматочками
  • Дрібно натертої лимонної цедри 2 чайні ложки
  • Лимонного соку 2 столові ложки
  • Діжонської гірчиці 2 чайні ложки
  • Меду 1 столова ложка
  • Пасти з анчоусів 1 чайна ложка
  • Хересного оцту 1 столова ложка
  • Оливкової олії 2 столові ложки
  • Петрушки 1/4 стакана
  • Листя м’яти 1/4 стакана, велике листя порвіть навпіл
  • Листя базиліка 1/4 стакана, дрібно порваних
  • 12 оливок без кісточок, тонко нарізаних вздовж
  • 1 невелика червона цибулина, нарізана тонкими четверть кільцями

Приготування:

  1. У великій мисці змішайте цедру, лимонний сік, мед, гірчицю, пасту з анчоусів, оцет, сіль і перець.
  2. Повільно вмішайте віночком оливкову олію. Додайте до заправки цукіні, фрізе, оливки, зелень, цибулю і перемішайте. Відразу ж подавайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат Кобб – класичний

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close