Випічка і ДесертиГарячі закускиЗакускиЗакуски з рибиНесолодка випічка

Листковий пиріг з лососем

Що може бути смачніше і корисніше запеченого лосося? Тільки пиріг з лососем в листковій скоринці. Таке соковите, ароматне і ситне блюдо може стати прекрасним доповненням до святкового столу або звичайній домашній вечері.

Гості вашого будинку і рідні люди будуть із задоволенням їсти таке ефектне на вигляд і оригінальне за смаком блюдо. Якщо ви давно шукаєте ідеальний і швидкий рецепт для урочистих заходів, обов’язково візьміть на замітку цю кулінарну ідею. Ви точно не пошкодуєте!

Інгредієнти:

  • Лосось 300 грамів
  • Листкове тісто 200 грамів
  • Яйце 1 штука
  • Капуста кале 45 грамів
  • Вершковий сир 60 грамів
  • Лимон ½ штуки
  • Борошно для розкочування тіста
  • Сіль і перець за смаком

Приготування:

  1. Гарненько промити під водою листя капусти кале. Видалити з капусти товсті стебла, а листя дрібно нарубати. Змішати подрібнену капусту кале з вершковим сиром в мисці й додати до них сік лимона. Приправити масу перцем і посолити за смаком. Ретельно перемішати вміст миски до стану густої пасти.
  2. Поверхню столу посипати борошном. Викласти на борошно листкове тісто і почати розгортати його за допомогою качалки. Сформувати з тіста прямокутник товщиною не більше 3 міліметри.
  3. Розташувати в середину сформованого прямокутника рибу. Посолити й поперчити рибу за смаком. Покрити м’ясо лосося зверху шаром з вершкового сиру і капусти кале. Скласти бічні сторони листкового пирога у вигляді конверта і надійно закріпити їх пальцями.
  4. Розбити в невелику місткість яйце і гарненько його збити. Змастити яйцем краї пирога, щоб вони щільно закріпилися.
  5. Розігріти духовку до 200 ˚С. Підготувати форму для випікання. Покрити її пергаментним папером. Зверху на неї акуратно викласти пиріг з лососем. Збитим яйцем промазати верх пирога.
  6. З тіста зробити прикрасу у вигляді косички й викласти її поверх листкового пирога з рибою. Зробити парочку прорізів для вентиляції та після відправити блюдо в духовку.
  7. Випікати пиріг протягом 30 хвилин. Як тільки блюдо придбає красивий рум’яний колір, його можна витягти з духовки. Перед подачею пирога дати трохи охолонути. Для цього цілком вистачає 5 хвилин.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Скумбрія домашнього посолу

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close