Лосось слабосолений неймовірної ніжності

Я вважаю за краще нарізати сьомгу шматочками товщиною в 1 сантиметр (комусь це може здатися досить товстим) і занурювати їх в соляний розчин на три хвилини. Для мене це оптимальний варіант. Ви можете нарізати скибочки тонші. В цьому випадку тривалість замочування призведе до більш стійкого солоного смаку.
Також вас може турбувати питання наскільки безпечно приймати в їжу сиру рибу. Чи варто все це ризику. Як варіант, можете використовувати в їжу заморожений лосось. Адже заморожування вбиває більшість потенційних паразитів. Вирішіть це питання для себе. Зізнаюся, я їв сирим лосось незліченну кількість разів. Я вижив і можу ділитися з вами рецептами його приготування. 🙂 Отже!
Інгредієнти:
- Лосось охолоджений
- Холодної води 2-2,5 склянки
- Кошерної солі 0,5 склянки
- Цукру 1/3 склянки
Приготування:
- Філе лосося промити. Просушити. Зрізаємо самі ласі шматочки. Спинку, по лінії хребта. Темні смуги підшкірного жиру зрізати.
- Нарізаємо пластами товщиною на свій смак і опускаємо в соляний розчин. Рибку, що плаває в соляному розчині, помішуйте 2-3 хвилини.
- Через три хвилини викладіть на чисту серветку. Ці дії з лососем можуть надзвичайно порушити ваш апетит і зробити вас ще більш голодними. Так, на цьому етапі лосось вже готовий до вживання і вже зараз можна з’їсти якусь частину його! Але якщо ви хочете отримати ще більше задоволення, зберігайте витримку і охолодіть рибу. Ну або спробуйте ще раз! 🙂
- Накрийте плівкою і відправте в холодильник. Мінімум на 2-3 години, а ще краще на ніч. Перед охолодженням покладіть на лосося гілочку кропу, кмину або розмарину.
Смачного!