Легкий соус гуакамоле

Ця низькокалорійна версія мексиканського соусу гуакамоле виходить неймовірно кремовою і бархатистою завдяки додаванню до авокадо м’якого сиру тофу. Він не тільки впливає на текстуру закуски, а й збагачує її білком, а також скорочує кількість жирів.
Частина авокадо подрібнюється разом з тофу в кухонному комбайні до отримання ідеально гладкого пюре. А другий авокадо розминається виделкою і разом з помідором, цибулею і перцем халапеньо надає гуакамоле текстуру.
Інгредієнти:
- 2 великих стиглих авокадо, розрізаних навпіл і очищених від кісточок
- М’якого тофу 220 грамів, рідину злийте
- 1/4 частина невеликої червоної цибулини, нарізана дрібними кубиками (приблизно 1/4 стакана)
- 1 невеликий стручок халапеньо, дрібно порубаний
- 1 помідора Сливка, нарізана дрібними кубиками (приблизно 0,5 стакана)
- Свіжовичавленого соку лайма 3 столові ложки
- Крупно посіченої кінзи 2 столові ложки + ціле листя для подачі
- Для подачі: печені сині або жовті кукурудзяні чіпси, нарізаний солодкий перець
Приготування:
- Вискребіть м’якуш одного авокадо і додайте її в кухонний комбайн разом з тофу і ¾ чайної ложки солі.
- Подрібніть до однорідної консистенції, за потреби зіскрібаючи суміш зі стінок чаші.
- Вискребіть м’якуш з авокадо, що залишився і покладіть її в миску середнього розміру. Грубо розімніть вилкою.
- Додайте суміш з авокадо і тофу, цибулю, халапеньо, помідор, сік лайма, нарізану кінзу і 3/4 чайної ложки солі. Акуратно перемішайте.
- Перекладіть соус в невелику миску і прикрасьте цілим листям кінзи.
- Подавайте з кукурудзяними чіпсами й солодким перцем.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Сирний соус