Квашена капуста з буряком

Популярним способом квашення є і такий варіант. Коли з капустою солять ще й буряк. Завдяки додаванню буряка, овочі отримують насичений яскравий колір і неперевершену соковитість.
Якщо у капусти є погані й пошкоджені листочки, то не використовуйте їх при шаткуванні.
Інгредієнти:
- Буряк 1 штука
- Капуста 1/2 штуки
- Морква 1/2 штуки
- Сіль 1 чайна ложка
- Цукор 1 столова ложка
- Лавровий лист 3 штуки
- Гвоздика жменю
- Перець духмяний жменю
Приготування:
- Білокачанну капусту наріжте на смужки й розімніть руками.
- Потім додайте терту моркву і буряк. Попередньо овочі очистіть і промийте.
- Все добре перемішайте, посоліть і додайте цукор. Знову розімніть руками до появи соку.
- Візьміть чисту баночку і на дно покладіть половину спецій (перець горошком, гвоздику, лавровий лист).
- Тепер до половини банки щільно утрамбуйте овочеву суміш і знову покладіть спеції, що залишилися.
- Знову утрамбуйте капусту і зверху встановіть прес. Під саму ж місткість поставте блюдце. Накрийте все чистим рушником і залиште при кімнатній температурі на 3-4 дні. Не забувайте щодня проколювати вміст дерев’яною паличкою, щоб виходили бульбашки, які утворюються при бродінні.
- Через 3-4 дні закуска готова до подачі. Виходить дуже яскрава й ароматна страва.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Капоната по-катанійски