Інші заготівліЗакускиЗакуски з овочівКонсерваціяХолодні закуски

Квашена капуста з буряком

Популярним способом квашення є і такий варіант. Коли з капустою солять ще й буряк. Завдяки додаванню буряка, овочі отримують насичений яскравий колір і неперевершену соковитість.

Якщо у капусти є погані й пошкоджені листочки, то не використовуйте їх при шаткуванні.

Інгредієнти:

  • Буряк 1 штука
  • Капуста 1/2 штуки
  • Морква 1/2 штуки
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Цукор 1 столова ложка
  • Лавровий лист 3 штуки
  • Гвоздика жменю
  • Перець духмяний жменю

Приготування:

  1. Білокачанну капусту наріжте на смужки й розімніть руками.
  2. Потім додайте терту моркву і буряк. Попередньо овочі очистіть і промийте.
  3. Все добре перемішайте, посоліть і додайте цукор. Знову розімніть руками до появи соку.
  4. Візьміть чисту баночку і на дно покладіть половину спецій (перець горошком, гвоздику, лавровий лист).
  5. Тепер до половини банки щільно утрамбуйте овочеву суміш і знову покладіть спеції, що залишилися.
  6. Знову утрамбуйте капусту і зверху встановіть прес. Під саму ж місткість поставте блюдце. Накрийте все чистим рушником і залиште при кімнатній температурі на 3-4 дні. Не забувайте щодня проколювати вміст дерев’яною паличкою, щоб виходили бульбашки, які утворюються при бродінні.
  7. Через 3-4 дні закуска готова до подачі. Виходить дуже яскрава й ароматна страва.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Капоната по-катанійски

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close