Кростіні з шоколадом і сіллю

Найскладніше завдання кростіні з шоколадом і сіллю – змусити припинити сприймати це блюдо як десерт. Адже присутність шоколаду на маківці рецепта говорить мозку, що це десерт. У сенсі, солодке. І це, мабуть, один з численних стереотипів, які затишно сіли в нашій голові. Послухайте! Забудьте, блін, про солодке. Подивіться інакше на шоколад. І сприймайте кростіні з шоколадом, як легку і пікантну закуску. Для романтичної вечері, наприклад.
Інгредієнти:
- Французький багет
- Шоколад
- Оливкова олія
- Велика сіль за смаком
Приготування:
- Наріжте багет шматочками товщиною 1 сантиметр, викладіть на деко і запікайте в верхній частині духовки до золотистої скоринки при температурі 200 С. Хвилин 5-7. Потім дістаньте з духовки, переверніть шматочки і запечіть хвилин 5 з іншого боку. Духовку вимикайте! Вона нам скоро буде потрібна знову! ))
- Обсмажені з двох сторін грінки полийте оливковою олією. За смаком, але в міру. Куски шоколаду трохи ввімніть в ще не остиглу м’якоть і відправте свою творчість в нашу остигаючу, але все ще гарячу, духовку. Через 2-3 хвилини витягуйте. Шоколад ніби намагається тримати форму, але дається це йому не легко. Це підтверджується легким стусаном ножа в шоколад. Не подумайте, я не размажу зараз банально шоколад по поверхні. Я візьму сіль і впущу кілька кристалів на поверхню. Процес цей дуже делікатний і спинним мозком відчуваєш відповідальність. Ух, як не пересолити б, блін!
- Чашечку кави? Ха! А подайте-но краще сюди келих червоного вина … вечір обіцяє бути чудовим …. мммм ….
Смачного!