ІталійськаЗакускиЗакуски з овочівКухні світу

Крокети з баклажанів

Баклажани постійно використовуються в стравах середземноморської кухні. Фаршировані баклажани – одна з найпопулярніших страв в Італії, тому в кожному регіоні розробили власний варіант фарширування. Якщо ви любите овочеві страви, то ці баклажанні крокети однозначно припадуть вам до душі.

Інгредієнти:

Баклажани:

  • 1 баклажан вагою 0,5 кг, кінці обріжте, розріжте уздовж навпіл
  • Оливкової олії 1 столова ложка

Фарширування:

  • Тертого сиру пекоріно 1 стакан
  • Простих панірувальних сухарів 0,5 стакана, при необхідності, більше
  • Рубаного листя базиліка 0,25 стакана
  • 1 збите велике яйце
  • Подрібненого часнику 2 зубчики
  • Рубаної петрушки 2 столові ложки

Соус:

  • Соусу Марінара або томатно-базилікового соусу 2 стакани
  • Пластівців червоного перцю 0,75 чайної ложки
  • Рослинна олія, для смаження
  • Тертого сиру пекоріно 0,5 стакана

Приготування:

  1. Встановіть решітку на середньому рівні духовки. Розігрійте духовку до 200 ° С. Змастіть рослинною олією невелике деко або скляну керамічну форму для випічки розміром 20 на 30 см.
  2. Покладіть баклажан розрізаною стороною вгору на підготовлений лист. Зробіть 1,5 см надрізи на половинках баклажана за допомогою ножа для очищення овочів. Збризніть оливковою олією і запікайте до золотистого кольору, 40 – 45 хвилин. Дайте баклажанам охолонути протягом 10 хвилин.
  3. Ложкою вишкребіть 1 стакан м’якоті з баклажана, помістіть її в кухонний комбайн. Збивайте до тих пір, поки баклажан не стане пастоподібної консистенції. Додайте сир, панірувальні сухарі, базилік, яйце, часник і петрушку. Збивайте поки суміш не буде достатньо густою, щоб з неї можна було зробити кульки, при необхідності додайте ще панірувальних сухарів.
  4. За допомогою невеликого кухонного совка сформуйте з цієї суміші 25 кульок, кожен розміром близько 2 столові ложки й помістіть їх на деко.
  5. Соус: в невеликому сотейнику на середньому вогні доведіть томатний соус і червоний перець до кипіння. Готуйте 5 хвилин, періодично помішуючи. Тримайте соус на слабкому вогні, поки не будете готові подати блюдо.
  6. Налийте досить олії у великий сотейник з товстим дном, щоб заповнити його приблизно на третину. Нагрівайте олію на середньому вогні до тих пір поки вставлений в олію термометр не покаже температуру 175 ° С (якщо у вас немає термометра, шматочок хліба підрум’яниться приблизно через 4 хвилини).
  7. Партіями обсмажуйте кульки баклажана до золотистого кольору, приблизно протягом хвилини. Обсушіть їх на паперових рушниках.
  8. Подавайте смажені крокети з баклажанів теплими або холодними з соусом марінара і тертим сиром пекоріно.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Цвітна капуста буффало з дипом з блакитного сиру

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close