Крокети з баклажанів

Баклажани постійно використовуються в стравах середземноморської кухні. Фаршировані баклажани – одна з найпопулярніших страв в Італії, тому в кожному регіоні розробили власний варіант фарширування. Якщо ви любите овочеві страви, то ці баклажанні крокети однозначно припадуть вам до душі.
Інгредієнти:
Баклажани:
- 1 баклажан вагою 0,5 кг, кінці обріжте, розріжте уздовж навпіл
- Оливкової олії 1 столова ложка
Фарширування:
- Тертого сиру пекоріно 1 стакан
- Простих панірувальних сухарів 0,5 стакана, при необхідності, більше
- Рубаного листя базиліка 0,25 стакана
- 1 збите велике яйце
- Подрібненого часнику 2 зубчики
- Рубаної петрушки 2 столові ложки
Соус:
- Соусу Марінара або томатно-базилікового соусу 2 стакани
- Пластівців червоного перцю 0,75 чайної ложки
- Рослинна олія, для смаження
- Тертого сиру пекоріно 0,5 стакана
Приготування:
- Встановіть решітку на середньому рівні духовки. Розігрійте духовку до 200 ° С. Змастіть рослинною олією невелике деко або скляну керамічну форму для випічки розміром 20 на 30 см.
- Покладіть баклажан розрізаною стороною вгору на підготовлений лист. Зробіть 1,5 см надрізи на половинках баклажана за допомогою ножа для очищення овочів. Збризніть оливковою олією і запікайте до золотистого кольору, 40 – 45 хвилин. Дайте баклажанам охолонути протягом 10 хвилин.
- Ложкою вишкребіть 1 стакан м’якоті з баклажана, помістіть її в кухонний комбайн. Збивайте до тих пір, поки баклажан не стане пастоподібної консистенції. Додайте сир, панірувальні сухарі, базилік, яйце, часник і петрушку. Збивайте поки суміш не буде достатньо густою, щоб з неї можна було зробити кульки, при необхідності додайте ще панірувальних сухарів.
- За допомогою невеликого кухонного совка сформуйте з цієї суміші 25 кульок, кожен розміром близько 2 столові ложки й помістіть їх на деко.
- Соус: в невеликому сотейнику на середньому вогні доведіть томатний соус і червоний перець до кипіння. Готуйте 5 хвилин, періодично помішуючи. Тримайте соус на слабкому вогні, поки не будете готові подати блюдо.
- Налийте досить олії у великий сотейник з товстим дном, щоб заповнити його приблизно на третину. Нагрівайте олію на середньому вогні до тих пір поки вставлений в олію термометр не покаже температуру 175 ° С (якщо у вас немає термометра, шматочок хліба підрум’яниться приблизно через 4 хвилини).
- Партіями обсмажуйте кульки баклажана до золотистого кольору, приблизно протягом хвилини. Обсушіть їх на паперових рушниках.
- Подавайте смажені крокети з баклажанів теплими або холодними з соусом марінара і тертим сиром пекоріно.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Цвітна капуста буффало з дипом з блакитного сиру