
Котлети з баранини для гамбургера і грецький соус докладний рецепт приготування.
Час: 1 година 15 хв.
Складність: легко
Порцій: 20
Інгредієнти:
Котлети з баранини:
- Фаршу з молодої баранини 2,3 кілограма
- Очищених зубків часнику 6 штук
- Кафрський лайм 6 листків
- 4 очищені головки цибулі шалот
- Лемонграсу (білі частини відбити) 3 стебла
- Очищеного і нарізаного кубиками свіжого імбиру 1/2 стакана
- Порошку Каррі 4 столові ложки
- Китайського білого перцю 2 столові ложки
- Темного соєвого соусу 2 столові ложки
- Вустерського соусу 1 столова ложка
- Подрібненої свіжої кінзи 1 пучок
- Подрібненої свіжої м’яти 1 пучок
- Подрібненої свіжої італійської петрушки 1 пучок
Грецький йогуртовий соус:
- Грецького йогурту 700 грамів
- Свіжовичавленого лимонного соку 1/2 стакана
- Порошку Каррі 4 столові ложки
- Китайського білого перцю 2 столові ложки
- Крупної солі 2 чайні ложки
- Подрібненої свіжої кінзи 1 пучок
- Подрібненої свіжої м’яти 1 пучок
- Подрібненої свіжої італійської петрушки 1 пучок
- Бріош 20 штук
- Проростків гороху 3 стакани
Приготування:
- Для котлет: Покладіть в кухонний комбайн імбир, часник, листя лайма, цибулю-шалот і лемонграс. Збийте в режимі «пульс» до отримання пасти зі шматочками. Покладіть фарш у велику миску і додайте пасту з лемонграсу, порошок каррі, білий перець, соєвий соус, вустерский соус, кінзу, м’яту і петрушку. Перемішайте. Сформуйте котлети по 110 грамів.
- Для йогуртового соусу: Змішайте йогурт з лимонним соком, порошком каррі, білим перцем, сіллю, кінзою, м’ятою і петрушкою. Обсмажте котлети до світло-рожевого кольору в центрі. Обсмажте бріоші. Покладіть котлети на булочки, полийте йогуртовим соусом і посипте паростками гороху.
Смачного!