Корейський салат

Хочете пару секретів, як швидко і просто зробити вдома незвичайний салат? Адже у кожного з нас бувають моменти, ось коли хочеться чогось смачненького, а в холодильнику особливих інгредієнтів немає. Знайома ситуація? Звичайно! І зараз ми її виправимо. На прикладі корейського салату.
Щоб звичайний салат став корейським, овочі треба різати соломкою. Ну так, люблять це корейці. Різати все соломкою. Ну, а ми що? Ми точно так само. Беремо цибулю-порей, селеру, середню морквину і ріжемо їх на 5-ти сантиметрові відрізки, які в свою чергу гострим ножем розпустимо уздовж на соломинки. Червоний болгарський перчик теж соломкою не забудьте!
Овочі соломкою корейськими не стали. Тому додамо солодко-гострого корейського соусу. Звичайно, його у вас немає! Навіщо відразу обурюватися? Зараз буде! У соєвий соус додайте мед, пекучу чилі-пасту, рисовий оцет і розмішайте. Заправка до корейського салату готова. А ми легко, просто і швидко приготували корейський салат. Майже приготували. Тому що…
Нам залишилося впустити зверху дрібку кунжутного насіння. На все про все, включаючи читання рецепта, нам потрібно 15 хвилин. Легкий, красивий і неймовірно смачний салат по-корейськи готовий!
Час: 10 хв
Складність: легко
Порцій: 2
Інгредієнти:
- Зелена цибуля
- Середня морквина 1 штука
- Червоний болгарський перець 1 штука
- Селера 1 штука
Для соусу:
- Соєвого соусу 2 столові ложки
- Чайна ложка чилі-пасти, або за смаком
- Рисового оцту 1 чайна ложка
- Мед 1 чайна ложка
- Насіння кунжуту 1 столова ложка
Приготування:
- Моркву, червоний болгарський перець, селеру і цибулю-порей наріжте рівною і тонкою соломкою.
- Для заправки змішайте соєвий соус, соус чилі, рисовий оцет і мед.
- Змішайте дрібно порізані овочі й заправку.
- Прикрасьте насінням кунжуту.
- Корейський салат піде як самостійна закуска і як освіжаюче блюдо.
Смачного!