ЗакускиСалати

Картопляний салат з соусом з майонезу

Сьогодні готую данський картопляний салат з соусом Ремулад. Готується салат просто, виходить смачно. Може виступати як самостійною стравою на обід або вечерю, так і гарніром до будь-якої м’ясної страви.

Інгредієнти:

  • Картопля 500 грамів
  • Сметана (20-25%) 40 грамів
  • Майонез 80 грамів
  • Огірки мариновані 2 штуки (180 грамів)
  • Яйця відварні 2 штуки
  • Куркума мелена 1 чайна ложка
  • Перець чорний мелений 1 чайна ложка
  • Цибуля зелена 4-5 пір’їнок
  • Перець чилі червоний (за бажанням) 0,5 штуки
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Яйця заздалегідь відварюємо круто й охолоджуємо в холодній воді.
  2. Картоплю очищаємо.
  3. Картоплю розрізаємо на чотири частини (якщо велика) і відварюємо до готовності (15-20 хвилин). Воду зливаємо і даємо картоплі охолонути.
  4. Готуємо соус.
  5. Огірки дрібно нарізаємо.
  6. Змішуємо сметану, майонез, куркуму і чорний мелений перець.
  7. Остиглі відварені яйця очищаємо і натираємо на дрібній тертці в миску з соусом.
  8. Додаємо огірки. Все перемішуємо.
  9. Солимо до смаку.
  10. Остиглу варену картоплю нарізаємо великими шматочками.
  11. Розміщуємо картоплю в соус і перемішуємо так, щоб кожен шматочок картоплі покрився соусом.
  12. Зелену цибулю дрібно нарізаємо.
  13. За бажанням перець чилі нарізаємо тонкими кільцями, насіння прибираємо.
  14. Перед подачею посипаємо картопляний салат з маринованими огірками й вареними яйцями зеленою цибулею і додаємо перець чилі.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з запеченим курячим філе

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close