
Ситний і простий у приготуванні салат з відвареної картоплі з червоною цибулею, оливкам й солоними огірками виручить кожну господиню. Салат виходить поживним і однаково смачним як в теплому, так і в охолодженому вигляді. Поєднання продуктів і легка заправка на основі оливкової олії, лимонного соку і гірчиці надає страві пікантний смак. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Картопля 365 грамів
- Оливки без кісточок 100 грамів
- Огірок солоний 1 штука (80 грамів)
- Цибуля ріпчаста червона 50 грамів
- Петрушка свіжа 40 грамів
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Для заправки:
- Оливкова олія 5 столових ложок
- Сік лимонний 40 мілілітрів
- Гірчиця 1 чайна ложка
Приготування:
- Підготуйте продукти за списком. Ретельно вимийте картоплю.
- Залийте картоплю холодною водою, доведіть до кипіння і варіть 40-50 хвилин до готовності. Потім обдайте картоплю холодною водою і викладіть на тарілку. Для приготування салату можна використовувати як теплу, так і повністю охолоджену картоплю. Але якщо важливий зовнішній вигляд салату — картоплю краще повністю охолодити перед нарізуванням, так вона краще зберігає свою форму.
- Приготуйте заправку для салату. З лимона вичавіть 1 столову ложку соку. У невеликій місткості з’єднайте оливкову олію, гірчицю і 0,5 столової ложки лимонного соку.
- Добре перемішайте заправку. Вона повинна стати густою й однорідною.
- Картоплю очистьте і наріжте на 6-8 частин.
- Оливки розрізати навпіл.
- Солоний огірок і зелень петрушки дрібно наріжте.
- Цибулю очистьте і наріжте тонкими кільцями.
- Помістіть всі підготовлені інгредієнти в салатник. Відкладіть 1-2 щіпки зелені для прикраси салату.
- Влийте заправку і добре перемішайте салат із заправкою.
- Спробуйте салат і додайте за смаком трохи солі, чорного меленого перцю або лимонний сік.
- Викладіть салат на тарілку сервірування, присипте зеленню, що залишилася і подавайте до столу.
- Картопляний салат з оливками, солоним огірком і цибулею готовий.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат крабовий з ананасами