ЗакускиСалати

Картопляний салат з огірком і селерою

Ви вибачте цьому салату його простий вигляд, тому що він несе добрі новини – це відкриття сезону барбекю. Використовуйте його в якості гарніру з майонезною заправкою з цільнозерновою гірчицею.

Час: 35 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6 – 8

Інгредієнти:

  • Дрібних бульбин червоної картоплі 900 грамів, тонко нарізати кружечками
  • Лимон 1 штука
  • Петрушки 5-6 гілочок, плюс 2 столові ложки рубаного листя
  • Чебрецю 2-3 гілочки
  • 1 лавровий лист
  • Часнику 3 зубчики, розтерти ножем в кашку
  • 4 середніх моркви, тонко нарізати кружечками
  • Знежиреного йогурту 3/4 стакана
  • Майонезу 1/4 стакана
  • Діжонськой гірчиці 1 столова ложка і ще 1 чайна ложка
  • Зеленої цибулі 3 пера, подрібнити білу і зелену частини окремо
  • Селери 2 стебла, нарізати тонкими скибочками
  • 1 невеликий огірок, нарізати тонкими кружечками

Приготування:

  1. Зріжте з лимона смужку цедри 5 см і за допомогою кухонного шпагату зв’яжіть в пучок з петрушкою, чебрецем і лавровим листом. Покладіть в каструлю з часником, картоплею, 2 столовими ложками солі й 8 станів води. Доведіть до кипіння, потім зменште нагрів до слабкого кипіння і варіть близько 10 хвилин.
  2. Додайте моркву і готуйте до тих пір, поки картопля не стане м’якою, а морква хрустяще-м’якою, приблизно ще 5 хвилин. Відлийте 1/4 стакана води від варіння овочів, потім злийте решту воду і викиньте пучок з травами. Дайте охолонути.
  3. Тим часом, у велику миску дрібно потріть 2 чайні ложки цедри лимона і вичавіть 3 столові ложки лимонного соку. Віночком вмішайте йогурт, майонез, гірчицю, білу частину від зеленої цибулі, посічену петрушку, воду від приготування картоплі, 1 чайну ложку солі й 3/4 чайної ложки перцю.
  4. Додайте до заправки картоплю, моркву, селеру й огірок і перемішайте. Охолодіть протягом 4 годин. Посипте зверху зеленою цибулею.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат зі смаженої на грилі картоплі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close