
Ви вибачте цьому салату його простий вигляд, тому що він несе добрі новини – це відкриття сезону барбекю. Використовуйте його в якості гарніру з майонезною заправкою з цільнозерновою гірчицею.
Час: 35 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6 – 8
Інгредієнти:
- Дрібних бульбин червоної картоплі 900 грамів, тонко нарізати кружечками
- Лимон 1 штука
- Петрушки 5-6 гілочок, плюс 2 столові ложки рубаного листя
- Чебрецю 2-3 гілочки
- 1 лавровий лист
- Часнику 3 зубчики, розтерти ножем в кашку
- 4 середніх моркви, тонко нарізати кружечками
- Знежиреного йогурту 3/4 стакана
- Майонезу 1/4 стакана
- Діжонськой гірчиці 1 столова ложка і ще 1 чайна ложка
- Зеленої цибулі 3 пера, подрібнити білу і зелену частини окремо
- Селери 2 стебла, нарізати тонкими скибочками
- 1 невеликий огірок, нарізати тонкими кружечками
Приготування:
- Зріжте з лимона смужку цедри 5 см і за допомогою кухонного шпагату зв’яжіть в пучок з петрушкою, чебрецем і лавровим листом. Покладіть в каструлю з часником, картоплею, 2 столовими ложками солі й 8 станів води. Доведіть до кипіння, потім зменште нагрів до слабкого кипіння і варіть близько 10 хвилин.
- Додайте моркву і готуйте до тих пір, поки картопля не стане м’якою, а морква хрустяще-м’якою, приблизно ще 5 хвилин. Відлийте 1/4 стакана води від варіння овочів, потім злийте решту воду і викиньте пучок з травами. Дайте охолонути.
- Тим часом, у велику миску дрібно потріть 2 чайні ложки цедри лимона і вичавіть 3 столові ложки лимонного соку. Віночком вмішайте йогурт, майонез, гірчицю, білу частину від зеленої цибулі, посічену петрушку, воду від приготування картоплі, 1 чайну ложку солі й 3/4 чайної ложки перцю.
- Додайте до заправки картоплю, моркву, селеру й огірок і перемішайте. Охолодіть протягом 4 годин. Посипте зверху зеленою цибулею.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат зі смаженої на грилі картоплі