
Приготуємо смачний і вітамінний салат з чорної редьки й картоплі. Літній сезон свіжих овочів тільки починається, а наш організм наполегливо вимагає вітамінної підзарядки. На щастя, в даний час овочі — не дефіцит, а значить, настав час вітамінних салатів.
У пропонованому салаті використовується нерафінована соняшникова олія. У ній набагато більше корисних речовин, ніж в рафінованій. Такий салат буде дуже до речі в піст.
Інгредієнти:
- Картопля 250 грамів
- Редька чорна 1 штука
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Олія соняшникова 2,5 столові ложки
- Сіль 1 чайна ложка
Приготування:
- Бульби картоплі ретельно вимити, залити гарячою підсоленою водою і відварити до м’якості, а потім злегка остудити, очистити, добре охолодити й нарізати дрібними кубиками. Краще відварити картоплю з вечора.
- Редьку вимити, очистити, обмити, натерти на крупній тертці, викласти на друшляк, промити холодною водою і дати стекти рідині.
- Цибулину очистити й подрібнити.
- Картоплю, редьку і цибулю викласти в миску, посипати сіллю і перемішати.
- Заправити олією салат і ще раз перемішати.
- Для додання салату більш апетитного вигляду, можна посипати його подрібненою зеленою цибулею і прикрасити гілочкою петрушки.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат зі свинячого серця з солоними огірками