Картопляний салат – класичний

Картопляний салат, популярний в європейських країнах, був привезений до Америки переселенцями. З того часу це мало не одне з головних національних страв США. Крім картоплі в салат також додають різні овочі. Але класичний рецепт салату з картоплі, цибулі, селери й заправки був навіть запатентований. Сталося це в 70-х роках минулого століття, коли гостро постало питання заморозки й збереження картопляного салату для потреб армії США. У ньому підібрані інгредієнти, які після розморожування зберігають свої органолептичні властивості. Для приготування салату краще брати сорти картоплі, які не розвалюються, салатного типу з мінімальним вмістом крохмалю (на пакуванні з імпортною картоплею шукайте напис категорія «А») або варити цілі бульби в мундирі, потім їх очищати й різати.
Час: 40 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4 – 6
Інгредієнти:
- 3 великих картоплини з червоною шкіркою (приблизно 0,5 кг), очищених і нарізаних кубиками по 2,5 сантиметри
- 3 великих яйця
- Цибулі 0,5 стакана, нарізаної кубиками
- Селери 0,5 стакана, нарізаної кубиками
- Овочевого реліша з пікулі / каперсами 2 столові ложки
- Вустерського соусу 1 столова ложка
- Гострого соусу 1 чайна ложка
- Майонезу 1 стакан
- Зеленої цибулі 2 пера, тонко нарізаної
Приготування:
- У велику каструлю налийте воду і доведіть її до кипіння. У киплячу воду висипте картоплю і варіть до м’якості приблизно 15 хвилин. Злийте воду і розкладіть картоплю на деку для охолодження.
- Тим часом в іншій каструлі в киплячу воду покладіть яйця і варіть протягом 12 хвилин. Потім готові яйця перекладіть в холодну воду. Охолодивши їх, очистіть від шкаралупи й крупно порубати.
- У великій мисці змішайте цибулю, селеру, реліш, вустерський соус, гострий соус, 1,5 чайної ложки солі, 1 чайну ложку перцю і майонез. Потім вмішати в салат варену картоплю, яйця і зелену цибулю. При необхідності додайте солі.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат Мімоза з печінкою тріски