Картопляні чіпси в домашніх умовах

Автор рецепта – Рі Драммонд (Ree Drummond)
Покроковий рецепт з фото картопляних чіпсів в домашніх умовах, приготованих у фритюрі.
Інгредієнти:
- Великих картоплин 6 штук, неочищених
- Рослинна олія, для смаження
- Велика сіль і чорний перець
Приготування:
- Вимийте й очистіть картоплю. Використовуючи слайсер або овочерізку, наріжте картоплю тонкими скибочками. Тримайте чіпси в мисці з крижаною водою, поки ви нарізаєте картоплю, щоб не допустити потемніння картоплі. Це також прибере зайвий крохмаль.
- У жаровні нагрійте олію до 200 С (використовуйте термометр, щоб стежити за температурою!). Коли вона нагріється, розкладіть картоплю на листі, застеленому паперовими рушниками, і промокніть великою кількістю паперових рушників. За допомогою шумівки занурюйте картоплю порціями в олію і смажте до золотистого кольору, близько 5 хвилин.
- Перекладіть чіпси на блюдо і негайно посипте сіллю і великою кількістю чорного перцю. Подавайте картопляні чіпси теплими.
Смачного!