Картопляні чіпси в домашніх умовах

Автор рецепта – Енн Баррелл (Anne Burrell)
Рецепт домашніх чіпсів. Приготування домашніх чіпсів з картоплі, вимоченої в оцтовій воді протягом доби, займе не так багато часу. Картопля завдяки оцту залишиться твердою, але також важливий вибір картоплі з низьким вмістом крохмалю.
Інгредієнти:
- Великі картоплини 2 штуки, очистити і тонко нарізати
- Хересного оцту 1 стакан
- Солі 2 столові ложки
- Цукру 2 столові ложки
- Арахісове масло, для фритюру
Приготування:
- У великій мисці з кришкою з’єднайте оцет, сіль, цукор і 2 ст. води. Киньте картоплю і розмішайте. Поставте в холодильник на 1 добу.
- По закінченню часу, злийте рідину і розкладіть картоплю на лляному рушнику, гарненько промокніть.
Підготуйте лист з укладеними паперовими рушниками для вбирання жиру після смаження. - У великій товстостінній каструлі розігрійте арахісове масло до 170 ° С з кулінарного термометру. Смажте картоплю, порційно, до тих пір, поки чіпси не стануть золотисто-коричневими і хрусткими. Намагайтеся не перетримувати чіпси в олії, це призведе швидше до того, що вони стануть надто жирними, ніж хрусткими.
- Викладіть чіпси на деко, і посоліть. Дайте чіпсам підсохнути. Розподіліть між порціями, а решту зберігайте в герметичному контейнері.
Смачного!