
Якщо після приготування красивого гарніру з суцвіть броколі у вас залишилися зрізані стебла, не викидайте їх, а приготуйте дивовижний корисний Коул слоу — американський капустяний салат в кисломолочній заправці. Нашатковані ніжні стебла броколі чудово замінять в ньому традиційну білокачанну капусту.
Змішайте їх зі свіжою морквою і заправкою на основі грецького йогурту, кисляку, майонезу і прянощів. Якщо у вас немає грецького йогурту, можна замінити звичайним йогуртом з натуральним смаком, попередньо зцідивши з нього зайву вологу, щоб він став густим. Подавайте Коул слоу з броколі до м’ясних страв і до домашніх бургерів.
Інгредієнти:
- Нежирного грецького йогурту 1 стакан
- Очищеного сирого насіння соняшнику 1/3 стакана
- Солі 3/4 чайної ложки, розділіть
- Кислого молока зі зниженим вмістом жиру 1/4 стакана
- Лимонного соку 3 столові ложки
- Майонезу 2 столові ложки
- Гострої коричневої гірчиці 2 чайні ложки
- Чорного перцю 1/4 чайної ложки
- Стебел броколі 0,6 кг(приблизно з 1 кг качана броколі)
- 1 велика або 2 маленькі моркви
Приготування:
- Якщо ви використовуєте звичайний йогурт, покладіть його в сито, застелене паперовим рушником, і встановіть сито над мискою. Залиште на 20 хвилин, щоб стекла зайва рідина і йогурт загус.
- Розігрійте духовку до 150 °C. Насипте очищене насіння й 1/4 чайної ложки солі на деко з бортиками й струсіть, щоб перемішати. Підсушіть в духовці протягом 10 хвилин, поки не піде аромат. Остудіть і відкладіть.
- Змішайте віночком йогурт, кисле молоко, лимонний сік, майонез, гірчицю, 0,5 чайної ложки солі й чорний перець. Відкладіть.
- Очистіть жорсткий зовнішній шар стебел броколі й обріжте їх знизу на 0,5 см (Повинно залишитися близько 350 грамів ніжних стебел броколі). Наріжте стебла в кухонному комбайні, потім наріжте моркву.
- Змішайте подрібнену броколі та моркву з заправкою і перемішайте. Посипте насінням і подавайте.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з капусти з яблуком